Voorbeeld in circulariteit

Lodewijk Hoekstra onthult unieke Fietsbank

Hoe mooi is het als je door anderen, zoals Donkergroen, als voorbeeld wordt gesteld voor een concrete invulling van de circulaire economie. Wij, als Grijsen, zijn trots dat onze Fietsbank wordt gewaardeerd. Door een nauwe samenwerking met onze kennispartner Tauw hebben wij de Fietsbank ontwikkeld. Deze bank voldoet aan de huidige circulaire eisen en is als onderdeel van Circl van ABN AMRO ook getoetst door NL Greenlabel, een partner van ons waar wij al, sinds hun oprichting, mee verbonden zijn.

Het idee voor de Fietsbank is ontstaan doordat Grijsen op zoek is gegaan naar een product dat geen nuttige toepassing meer had en als afval werd beschouwd en toch geschikt is voor het maken van een buitenbank en past bij Nederland. ‘’De bank bestaat uit een frame dat is gemaakt van oude, afgedankte fietsen waarop, simpel gezegd, houten planken zijn gemonteerd. Nederland heeft jaarlijks te maken met tienduizenden afgedankte fietsen. Een groot deel van deze fietsen belandt op de schroothoop. Wij vinden dit zonde. Vaak zijn de fietsen, of onderdelen ervan, nog prima bruikbaar’’, geeft Patrick Grijsen, directeur Grijsen park & straatdesign, aan. ‘’Door het gebruik van deze fietsen als frame voor een buitenbank, geven wij ze een tweede leven. Daarnaast staat de fiets voor mobiliteit; voortbewegen. Dat is wat wij ook willen. Streven naar vooruitgang en blijven vernieuwen en ontwikkelen. Ook is de fiets een duurzaam vervoersmiddel dat een symbool is voor Nederland. En wat is er nou mooier dan dit op een unieke, circulaire manier in het straatbeeld terug te laten komen.’’

Als specialist in straatmeubilair werken wij al bijna 30 jaar aan de verfraaiing van de openbare ruimte. En die verfraaiing willen wij blijven doorzetten. Voor nu en de toekomst. Wij streven dan ook continue naar samenwerkingen met andere duurzame partners en naar de ontwikkeling van tastbare producten die passen binnen de circulaire filosofie.