NIEUW: Uitbreiding van het Pure Douglas-aanbod

Pure serie

Goed nieuws voor alle liefhebbers van puur en robuust straatmeubilair! We hebben ons huidige aanbod buitenbanken en picknicksets flink uitgebreid. Dat hebben we gedaan met verschillende uitvoeringen van de Pure Douglas producten.

Meer dan verdubbeld: dat is ons aanbod aan producten uit onze Pure-productlijn. De producten uit deze lijn kenmerken zich door hun robuuste en natuurlijk uitstraling. Dat komt doordat het hout na productie nog werkt. Hierdoor kunnen relatief grote scheuren in het hout ontstaan. Dit is echter onderdeel van de ontwerpen. De producten worden, in tegenstelling tot de meeste banken van Grijsen, niet van tropisch hardhout, maar van inlands Douglas hout gemaakt. Door de grote vraag naar deze producten, hebben we het aanbod uitgebreid.

Nieuwe Pure Douglas-buitenbanken

De buitenbanken-serie is qua omvang verdubbeld. Naast de ‘standaard’ Pure Douglas bank met een lengte van drie meter, is nu ook de buitenbank van 1,5 meter beschikbaar. Uiteraard kan de bank ook worden voorzien van een rugleuning, zoals dat ook kan bij de standaard enkelzits. Door de kleinere afmeting is de bank gemakkelijker in de openbare ruimte te plaatsen.

Ook de poef heeft een kleiner broertje gekregen: de Pure Douglas poef 350. Deze poef biedt plaats aan één enkel persoon. Het poefje kan los in de openbare ruimte geplaatst worden. Het kan de openbare ruimte een speelse twist geven. De kleine poefjes komt voort uit een nieuwe picknickset.

Nieuwe Pure Douglas-picknicksets

Inderdaad, ons standaard-assortiment is ook uitgebreid met nieuwe picknicksets. Aanvankelijk bestond ons Pure Douglas picknickset alleen uit de drie meter lange picknicktafel. De tafel is erg robuust en neemt relatief veel ruimte in beslag. De Pure Douglas picknickset III heeft hier een oplossing voor. Deze picknicktafel is maar de helft zo lang en is daarom niet groter dan een normale picknickset zoals je die gewend bent. De tweede nieuwe picknickset is een variant op de Pure Douglas picknickset III: hierbij zijn de twee houten banken vervangen voor vier kubusvormige poefjes.

Douglashout uit Nederlandse bossen

Voor onze Pure Douglas meubelen maken we niet gebruik van zomaar Douglashout. Hiervoor werken wij samen met Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer beheert de Nederlandse bossen en zorgt ervoor dat er het hout op een verantwoorde manier geoogst wordt. Het hout dat wij gebruiken in de Pure Douglas enkelzits groeit in ruim 20 seconden weer terug in de bossen van Staatsbosbeheer. Daarnaast blijft het CO2 in het hout vastgelegd. Het Douglas heeft een speciaal verduurzaamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn.

Alle Pure Douglas-series van Grijsen bekijken? Dat kan! Bekijk hier alle Pure Douglas producten in één overzicht!