Twee nieuwe aanwinsten voor de Retro-familie

De nieuwe afzetpaal en fietsbeugel van Grijsen Park & Straatdesign

De fietsbeugel en de afzetpaal zijn de nieuwste aanwinsten voor de Retro-familie. De fietsbeugel en de afzetpaal volgen hiermee de Retro bank op.

Alpen

Deze bank, afzetpaal en fietsbeugel zijn speciaal ontworpen voor de Duitse stad Alpen. In deze plaats vond namelijk een herinrichting plaats. Hierbij werd het centrum omgetoverd tot een gezamenlijke huiskamer. Bij het ontwerpen was dus belangrijk dat het meubilair het huiskamergevoel moest overbrengen. Dit is gedaan door de ronde vormen van de bank mee te nemen in het ontwerp van de fietsbeugel en de afzetpaal.

Stijlvol ontwerp

Het is duidelijk te zien dat het ontwerp van bank is meegenomen in het ontwerp van de fietsbeugel. Het frame is gemaakt van gepoedercoat staal. De fietsbeugel is daarnaast afgewerkt met tropisch hardhout. Deze combinatie van deze twee materialen zorgt voor een luxueuze uitstraling. Dit maakt de fietsbeugel een uniek object voor de openbare ruimte. Ook de afzetpaal is stijlvol, maar bovenal bijzonder functioneel. Met de afzetpaal worden voetgangers beschermd tegen gemotoriseerd verkeer op de locatie.

Een duurzame oplossing

De fietsbeugel en de afzetpaal zijn daarnaast erg duurzaam. Het staal wordt thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat. Voor de afwerking wordt er gebruik gemaakt van hout uit de hoogste duurzaamheidsklasse. Nadat het staal thermisch is verzinkt, wordt de afzetpaal of de fietsbeugel gepoedercoat. Dit kan in een Akzo- of RAL-kleur naar keuze. Deze afwerking zorgt ervoor dat het product jarenlang in de openbare ruimte kan functioneren.

Meer weten over de producten uit de deze serie? Klik op één van de producten hieronder en bekijk het product!