Pure Eco Douglas picknickset III

Categorieën: ,
Meer informatie aanvragen

De Pure Eco Douglas picknickset III is een picknickset met een natuurlijk uiterlijk. De picknickset bestaat uit twee bescheiden banken met een picknicktafel. Uniek aan de picknicksets uit de Pure Douglas-serie is dat de picknickset in zowel een stedelijke als natuurlijke omgeving past. Deze picknickset is een korte variant van de Pure Eco Douglas picknickset II. Met de lengte van anderhalve meter is de picknickset gemakkelijker in een buitenruimte te plaatsen dan zijn grote broer. De combinatie van hout met cortenstaal benadrukt het natuurlijke karakter van deze picknickset. Aangezien deze picknickset uit losse elementen bestaat, is het mogelijk om één of beide banken te voorzien van een rugleuning. Zo kan men nog comfortabeler aan de picknicktafel zitten. De picknickset is goed te combineren met de andere producten uit de Pure Eco serie.

Kenmerken

  • Gelabeld met NL Greenlabel A
  • De opgeslagen CO2 blijft vastgelegd
  • Onderstel gemaakt van cortenstaal

Staatsbosbeheer

Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Douglas banken en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd.

Materiaal

Het Douglas heeft een speciaal verduurzamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 2/3.

Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxidehuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

NL Greenlabel A

De Pure Eco Douglas is een bankenserie die uniek is binnen het straatmeubilair assortiment van Grijsen. Deze bankenserie is gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco Douglas meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

Let op! 

  • De banken uit de Pure Eco Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
    Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.
Afmetingen banken

Lengte: 1450 mm
Breedte: 350 mm
Hoogte v.a. maaiveld: 460 mm

Afmetingen tafel

Lengte: 1000 mm
Breedte: 720 mm
Hoogte v.a. maaiveld: 790 mm

Materiaal zitvlak en tafelblad

FSC 100% Inlands Douglas, duurzaamheidsklasse 2-3

Materiaal onderstel

25 mm, cortenstaal

Gewicht excl. betonvoeten

315 kilogram

Exclusief

Betonvoeten

Optioneel

Rugleuning

De maattekening van de Pure Eco Douglas picknickset III