Pure Eco Douglas picknickset II

Categorie:
Meer informatie aanvragen

De Pure Eco Douglas picknickset II is gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco Douglas serie meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

Voor de Pure Eco Douglas heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd Douglas uit bossen van Staatsbosbeheer. Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Douglas bank en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd. Het Douglas heeft een speciaal verduurzaamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 1. De levensduur evenaart zelfs de groeiperiode van de boom.

Het onderstel van de picknickset wordt volledig uit Cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxihuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

Let op! De banken uit de Pure Eco Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
Dit is onderdeel van het ontwerp.

Materiaal

FSC 100% Inlands Douglas

Materiaal onderstel

Cortenstaal

Afmeting

Lengte = 3000mm, breedte = 1450, hoogte v.a. maaiveld = 800mm

Exclusief

Betonvoeten