Insectenhotel

Categorie:
Meer informatie aanvragen

Bij de productie van de banken en tafels houdt Grijsen blokjes en stukken hout over. Deze houtresten zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een duurzaam geteelde herkomst, FSC, dan wel verantwoord geoogst inlands hout. In het verleden ging dit resthout de kachel in. Dit is vandaag de dag niet meer wat we willen. We streven naar het duurzaam mogelijk omgaan met onze grondstoffen. Hergebruik, recycling en circulaire economie zijn begrippen waar steeds meer organisaties en mensen mee bezig zijn. Dit bracht Grijsen op het idee om iets nuttigs te gaan doen met ons resthout. Dit in de vorm van een insectenhotel.

Het insectenhotel bestaat uit een Cortenstalen frame dat dezelfde vorm heeft als de Constructo afvalbak. Deze afvalbak produceert Grijsen al jaren en wordt gezien als dé afvalbak voor de openbare ruimte. Dit frame is voorzien van afvalhout waarbij op diverse manieren rust- en nestkamers in zijn gemaakt die geschikt zijn voor diverse insecten.

Materiaal

4 mm Cortenstaal

Materiaal panelen

Achterpaneel 4 mm Cortenstaal

Materiaal binnenbak

Het houten binnenwerk is uniek in vormgeving bestaande uit gelijmde klossenhout voorzien van gaatjes met verschillende diameters en dieptes geschikt voor diverse insecten

Afmeting

Insectenhotel: Hoogte = 1250 mm, Breedte = 460 mm

Exclusief

Betonvoet