Pure Eiken poef

Een bijzondere variant binnen de Pure Eiken serie, de Pure Eiken poef. Deze poef heeft een zeer stoer en robuust uiterlijk.

SKU: 20002033 Categorieën: ,
Meer informatie aanvragen

Een bijzondere variant binnen de Pure Eiken serie, de Pure Eiken poef. Deze poef heeft een zeer stoer en robuust uiterlijk. Dit vooral door de vierkante vorm. De scheurvorming die de Pure Eiken kan vertonen en bij het ontwerp horen komen in deze poef uitstekend tot zijn recht. Een mooi en markant zitelement voor de openbare ruimte.

Eiken bevat van nature looizuur. Dankzij het looizuur is het hout goed bestand tegen schimmels en aantastingen. Ditzelfde looizuur zorgt ook voor zwarte verkleuringen, wanneer het in aanraking komt met ijzerdeeltjes. Het in aanraking komen met ijzerdeeltjes kan gebeuren vanuit de lucht, door water of rechtstreeks contact. In de buitenomgeving is deze vlekvorming niet tegen te gaan en hoort het bij het natuurlijke karakter van het hout. Het kan ook voorkomen dat het looizuur uit het hout terechtkomt op de bestrating onder de bank. Dit kan zorgen voor vlekken op het straatwerk die op den duur ook weer verdwijnen.

Let op! De banken uit de Pure Eiken serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
Dit is onderdeel van het ontwerp.

Exclusief

Betonvoeten

Afmeting

Lengte = 1420 mm, breedte = 1420 mm, hoogte v.a. maaiveld 460mm

Materiaal bank

FSC 100% inlands eiken

Materiaal onderstel

25mm staal, thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat 120 μ in RAL kleur naar keuze. (Ook mogelijk in cortenstaal.)

Pure_poef-[maattekening]