Pure Eco Eiken enkelzits met rug

SKU: 20001807 Categorieën: ,
Meer informatie aanvragen

De Pure Eco Eiken is een bankenserie die uniek is binnen het assortiment van Grijsen. Deze bankenserie is gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco Eiken meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

Deze Pure Eco Eiken variant is voorzien van een comfortabele rugleuning. Naast comfort zorgt deze rugleuning er ook voor dat de bank er nog meer uitziet als een bank. Maar ook deze bank lijkt, net als de Pure Eco Eiken enkelzits, duidelijk op een grote houten balk. Voor deze houten balk heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd eiken uit bossen van Staatsbosbeheer. Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Eiken bank en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd.

Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit Cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxihuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

Eiken bevat van nature looizuur. Dankzij het looizuur is het hout goed bestand tegen schimmels en aantastingen. Ditzelfde looizuur zorgt ook voor zwarte verkleuringen, wanneer het in aanraking komt met ijzerdeeltjes. Het in aanraking komen met ijzerdeeltjes kan gebeuren vanuit de lucht, door water of rechtstreeks contact. In de buitenomgeving is deze vlekvorming niet tegen te gaan en hoort het bij het natuurlijke karakter van het hout. Het kan ook voorkomen dat het looizuur uit het hout terechtkomt op de bestrating onder de bank. Dit kan zorgen voor vlekken op het straatwerk die op den duur ook weer verdwijnen.

Let op! De banken uit de Pure Eco Eiken serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
Dit is onderdeel van het ontwerp.

 

Materiaal bank

FSC 100% inlands eiken

Materiaal onderstel

25mm Cortenstaal

Exclusief

Betonvoeten

Afmeting

Lengte = 3000 mm, breedte = 350 mm, hoogte v.a. maaiveld 848mm