Een bijzondere variant binnen de Pure Eco Douglas serie, de Pure Eco Douglas poef. Deze poef heeft een zeer stoer en robuust uiterlijk. Vooral dankzij de vierkante vorm. Ook voor de Pure Eco Douglas poef heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd Douglas uit bossen van Staatsbosbeheer. Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Douglas poef en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd. Het hout ondergaat een speciale behandeling waarbij het wordt geïmpregneerd met een milieuvriendelijk middel. Dit verduurzamingsproces verhoogt de levensduur van het hout waardoor het tot duurzaamheidsklasse 2/3 behoord.

De Pure Eco Douglas is een bankenserie die uniek is binnen het straatmeubilair assortiment van Grijsen. Deze bankenserie is gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco Douglas meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit Cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxihuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

Let op!

  • De banken uit de Pure Eco Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
    Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.