Pure Eco Douglas poef 350

Meer informatie aanvragen

Klein, maar robuust. Dat is de Pure Eco Douglas poef 350. De poef is met zijn 350 millimeter het kleinste element uit de Pure Eco Douglas-serie. Het is mooie oplossing om een speelse twist te geven aan de openbare ruimte. De kubusvormige elementen zijn namelijk zowel los als in een groepje te plaatsen. Doordat elke poef los gemonteerd wordt, kunnen de groepen poefjes in elke gewenste opstelling staan. Daarnaast kunnen de poefen goed gecombineerd worden met het andere meubilair uit de Pure Douglas serie.

Een poef biedt zitruimte voor één bezoeker van de openbare ruimte. Doordat de poef aan alle zijden dezelfde afmetingen heeft, kan iemand aan elke zijde plaats nemen. Ook bij de Pure Eco Douglas poef heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd inlands Douglas afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer. Het onderstel is gemaakt van cortenstaal. Het cortenstaal geeft de poef een nóg natuurlijkere uitstraling.

Kenmerken

  • Klein en robuust.
  • De opgeslagen CO2 blijft vastgelegd
  • Onderstel gemaakt van cortenstaal

Staatsbosbeheer

Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Douglas banken en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd.

Materiaal

Het Douglas heeft een speciaal verduurzamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 2/3.

Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxidehuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

NL Greenlabel A

De Pure Eco Douglas is een bankenserie die uniek is binnen het straatmeubilair assortiment van Grijsen. Deze bankenserie is gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco Douglas meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

 

Let op!

  • De banken uit de Pure Eco Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
    Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.
Afmeting

Lengte = 350 mm, breedte: 350 mm, hoogte v.a. maaiveld: 450 mm

Materiaal

FSC 100% Inlands Douglas

Materiaal onderstel

25mm Cortenstaal

Exclusief

Betonvoet