Pure Eco Douglas enkelzits met rug

Meer informatie aanvragen

De Pure Eco Douglas is een bankenserie die is gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco Douglas meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

Voor de Pure Eco Douglas heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd Douglas uit bossen van Staatsbosbeheer. Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Douglas bank en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd. Het Douglas heeft een speciaal verduurzamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. Het verduurzamingsproces gebeurt na bewerking. Dit betekent dat het hout na dit proces niet meer bewerkt kan worden. Dit is ook de reden dat de rugleuning bij de Pure enkelzits met rug alleen aan de linkskant (gezien vanaf de voorzijde) kan worden geplaatst. Voor de rugleuning wordt het hout namelijk van tevoren in gefreesd. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 2/3.

Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit Cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxihuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

Let op!

  • De banken uit de Pure Eco Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
    Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.
Afmeting

Lengte = 3000 mm, breedte = 350 mm, hoogte v.a. maaiveld 848mm

Materiaal

FSC 100% Inlands Douglas

Materiaal onderstel

25mm Cortenstaal

Exclusief

Betonvoeten