Pure Eco Douglas enkelzits 1500 met rug

Meer informatie aanvragen

De Pure Eco Douglas enkelzits 1500 met rug is een bank met een natuurlijk karakter. De bank is een korte variant van de Pure Eco Douglas enkelzits met rug. Om precies te zijn: deze bank heeft de helft van de lengte. Deze bank is daardoor geschikt voor de plekken waar er minder ruimte beschikbaar is. Doordat het hart van de boom nog in het hout zit, ontstaat er altijd wat scheurvorming. Dit hoort bij het ontwerp en versterkt het natuurlijke gevoel van de bank. De bank is dus op het lijf geschreven voor groene, natuurlijke omgevingen, maar misstaat ook zeker niet in een stedelijke omgeving. Deze bank uit de Pure Eco Douglas serie is voorzien van een rugleuning. Deze rugleuning loopt niet door over de gehele lengte van de bank, maar voorziet de bank voor een derde van een rugleuning.

De Pure Eco Douglas is misschien wel de meest eerlijke bankenserie van Grijsen. De bank wordt namelijk gemaakt uit een massief houten balk. Voor het hout van de Pure Eco Douglas heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd inlands Douglas afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer.

Kenmerken

  • Gelabeld met NL Greenlabel A
  • De opgeslagen CO2 blijft vastgelegd
  • Onderstel gemaakt van cortenstaal

Staatsbosbeheer

Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Douglas banken en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd.

Materiaal

Het Douglas heeft een speciaal verduurzamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 2/3.

Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige ‘oxidehuid’ die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

NL Greenlabel A

De Pure Eco Douglas is een bankenserie die uniek is binnen het straatmeubilair assortiment van Grijsen. Deze bankenserie is gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco Douglas meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft.

 

Let op! 

  • De banken uit de Pure Eco Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen. Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.
Afmeting

Lengte = 1450 mm, breedte = 350 mm, hoogte v.a. maaiveld = 460 mm

Materiaal

Inlands thermisch behandeld Douglas

Materiaal rugleuning

Inlands thermisch behandeld Douglas

Lengte rugleuning

1000 mm

Materiaal onderstel

25 mm, cortenstaal

Exclusief

Betonvoeten

Gewicht excl. betonvoeten

140 kilogram

De maattekening van de Pure Eco Douglas enkelzits 1500 met rug