Pure Douglas poef 1500

Categorieën: ,
Meer informatie aanvragen

Een bijzondere variant binnen de Pure Douglas serie is de Pure Douglas poef 1500. Deze poef heeft een zeer stoer en robuust uiterlijk. Dit komt vooral door de vierkante vorm. De Pure Douglas poef wordt gemaakt van dezelfde houtsoort als de Pure Douglas banken. In plaats van één houtbalk, zoals bij de banken, bestaat het element uit vier houten balken. Deze vormen samen een vierkante poef.

Dankzij de vorm en de afmetingen biedt deze grote poef veel zitplaatsen. De bezoekers van de buitenruimte kunnen aan alle kanten van de poef plaatsnemen. Er is zelfs ruimte om te gaan liggen. De Pure Douglas Poef 1500 is een speelse toevoeging aan de Pure Douglas serie. De poef kan goed gecombineerd worden met de banken uit de serie. Ook bij dit element heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd inlands Douglas afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer.

Kenmerken

  • De natuurlijke uitstraling
  • De opgeslagen CO2 blijft vastgelegd
  • Gemaakt van FSC-gecertificeerd inlands hout

Staatsbosbeheer

Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Douglas banken en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd.

Materiaal

Het Douglas heeft een speciaal verduurzamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 2/3.

Let op!

  • De banken uit de Pure Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
    Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.