Pure Douglas poef 350

Categorieën: ,
Meer informatie aanvragen

Klein, maar robuust. Dat is de Pure Douglas poef 350. De poef is met zijn 350 millimeter het kleinste element uit de Pure Douglas-serie. Het is mooie oplossing om een speelse twist te geven aan de openbare ruimte. De kubusvormige elementen zijn namelijk zowel los als in een groepje te plaatsen. Doordat elke poef los gemonteerd wordt, kunnen de groepen poefjes in elke gewenste opstelling staan. Daarnaast kunnen de poefen goed gecombineerd worden met het andere meubilair uit de Pure Douglas serie.

Een poef biedt zitruimte voor één bezoeker van de openbare ruimte. Deze persoon kan aan elke zijde van de poef plaats nemen. Ook bij de Pure Douglas poef heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd inlands Douglas afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer. Het onderstel is gemaakt van thermisch verzinkt staal. Het staal is voorzien van een tweelaagse poedercoating in een RAL-kleur naar keuze.

Kenmerken

  • Klein en robuust
  • De opgeslagen CO2 blijft vastgelegd
  • Gemaakt van FSC-gecertificeerd inlands hout

Staatsbosbeheer

Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Douglas banken en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd.

Materiaal

Het Douglas heeft een speciaal verduurzamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 2/3.

Let op!

  • De poefen uit de Pure Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen.
    Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.
Afmeting

Lengte = 350 mm, breedte: 350 mm, hoogte v.a. maaiveld: 450 mm

Materiaal

FSC 100% Inlands Douglas

Materiaal onderstel

25mm staal, thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat 120 μ in RAL kleur naar keuze

Exclusief

Betonvoet