Pure Douglas enkelzits 1500 met rug

Categorieën: ,
Meer informatie aanvragen

De Pure Douglas enkelzits 1500 met rug is een bank met een natuurlijk karakter. De bank is een korte variant van de Pure Douglas enkelzits met rug. Om precies te zijn: deze bank heeft de helft van de lengte. Deze bank is daardoor geschikt voor de plekken waar er minder ruimte beschikbaar is. Doordat het hart van de boom nog in het hout zit, ontstaat er altijd wat scheurvorming. Dit hoort bij het ontwerp en versterkt het natuurlijke gevoel van de bank. De bank is dus op het lijf geschreven voor groene, natuurlijke omgevingen, maar misstaat ook zeker niet in een stedelijke omgeving. Deze bank uit de Pure Douglas serie is voorzien van een rugleuning.

De Pure Douglas is misschien wel de meest eerlijke bankenserie van Grijsen. De bank wordt namelijk gemaakt uit een massief houten balk. Voor het hout van de Pure Douglas heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC gecertificeerd inlands Douglas afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer.

Kenmerken

  • De natuurlijke uitstraling
  • De opgeslagen CO2 blijft vastgelegd
  • Gemaakt van FSC-gecertificeerd inlands hout

Staatsbosbeheer

Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Douglas banken en gaat het nog jaren mee. De opgeslagen CO2 blijft zo nog steeds in het hout vastgelegd.

Materiaal

Het Douglas heeft een speciaal verduurzamingsproces ondergaan. Dit op basis van vacuümdruk, waarbij inhoudsstoffen gebruikt zijn die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. De geïmpregneerde elementen hebben een verhoogde duurzaamheid en behoren daardoor tot duurzaamheidsklasse 2/3.

Let op! 

  • De banken uit de Pure Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen. Dit is onderdeel van het ontwerp.
  • Het kan voorkomen dat er hars uit het verduurzaamde Douglas komt. Het hout bevindt zich dan nog in het uithardingsproces. Dit hoort bij het natuurlijke karakter van het hout, maar is slechts een tijdelijk proces. Na het uitharden kan de hars eenvoudig worden weggehaald met een schuurpapiertje of een borsteltje.
Afmeting

Lengte = 1450 mm, breedte = 350 mm, hoogte v.a. maaiveld = 460 mm

Materiaal

Inlands thermisch behandeld Douglas

Materiaal rugleuning

Inlands thermisch behandeld Douglas

Lengte rugleuning

1000 mm

Materiaal onderstel

Staal, 25 mm, thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat 120 µ in RAL kleur naar keuze.

Exclusief

Betonvoeten

Gewicht excl. betonvoet

140 kilogram

De maattekening van de Pure Douglas enkelzits 1500 met rugleuning