Plane enkelzits Superior met rug

Categorieën: ,
Meer informatie aanvragen

De Plane enkelzits Superior met rug is, zoals de naam al doet vermoeden, een superieure boombank. De boombank is misschien wel de meest uit het oog springende boombank uit het assortiment van Grijsen. De bank is in eerste instantie ontworpen voor een middelbare school, maar vanwege de vele positieve reactie is deze ook toegevoegd aan het standaard assortiment van Grijsen.

Bijzonder aan deze boombank is de verbinding tussen het zitvlak en de rugleuning. Hierbij is gebruik gemaakt van een vingerlasverbinding. Door deze techniek lijkt het optisch alsof het zitvlak en de rugleuning uit één en hetzelfde stuk hout is gemaakt. Het afgeronde zitvlak zorgt voor een zachtere uitstraling van de bank. Nog een fraai detail: alle balken lopen taps toe, waardoor de afstand tussen de balken overal evenwijdig is. Dit creëert een hoogwaardige uitstraling en een beter zitcomfort.

Kenmerken

  • Luxe en uitnodigende uitstraling
  • Zitvlak en rugleuning optisch uit één stuk
  • Efficiënte invulling van de buitenruimte

Geïnspireerd door de Grid-serie

Het ontwerp van de Plane Superior boombank is gebaseerd op de Grid-serie van Grijsen. Deze serie bestaat uit tien verschillende elementen met verschillende vormen. Drie van deze elementen zijn voorzien van een rugleuning en maken ook gebruik van de vingerlastechniek die gebruikt is bij de Plane Superior.

Grijsen begrijpt dat elke boom en openbare ruimte weer anders is. Daarom is het mogelijk om de diameter van de boombank naar wens aan te passen. Zo creëren we voor elke locatie een geschikte boombank.

Materialen

De boombank wordt geproduceerd van staal en hout. Het staal wordt thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat in een RAL-kleur naar keuze. Hierdoor gaat de boombank, net als onze andere producten, lang mee in de openbare ruimte. De zitting is gemaakt van onbehandeld tropisch hardhout. Dit hout is voor 100% afkomstig FSC-certificeerde bossen. Dit betekent dat het hout op een duurzame en verantwoorde manier is geoogst.

Diameter

Ø 3120 mm

Hoogte zitvlak v.a. maaiveld

460 mm

Hoogte v.a. maaiveld

862 mm

Materiaal zitvlak

FSC 100% tropisch hardhout onbehandeld, duurzaamheidsklasse 1

Materiaal rugleuning

FSC 100% tropisch hardhout onbehandeld, duurzaamheidsklasse 1

Materiaal onderstel

Staal, thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat 120 μ in RAL kleur naar keuze.

Gewicht excl. betonvoeten

700 kilogram

Exclusief

Betonvoeten

de maattekening van de Plane enkelzits superior met rug van Grijsen Park & Straatdesign