Rova met pratende afvalbak Grijsen op Familiespektakel

Afvalbak die geluid geeft zodra je er afval in gooit

Zondag 11 juni is het weer zover. Het Familiespektakel in Winterswijk. Rova is wederom present in de Notaristuin met onder andere het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon. Met kinderen en volwassenen wordt diverse malen een quiz gespeeld waarin de kennis wordt getest over afbraaktijden van zwerfvuil. Mensen kunnen ook ideeën indienen om zwerfvuil te voorkomen, waarbij een grote prijs is te winnen.
Ook worden bezoekers op bijzondere wijze gestimuleerd om hun afval weg te gooien op de daarvoor bestemde plaats: in de afvalbak. En tijdens het Familiespektakel is dit niet zomaar een afvalbak, maar een pratende afvalbak, ontwikkeld door Grijsen park & straatdesign. Zo’n interactieve afvalbak maakt het weggooien van afval leuk. Grijsen heeft deze interactieve afvalbak ontwikkeld om zwerfafval in de openbare ruimte tegen te gaan. Door interactie krijgt de afvalbak een persoonlijk karakter en wordt daardoor ‘menselijker’. Dit zorgt er voor dat mensen sneller hun afval in een interactieve afvalbak gooien. En dat betekent minder zwerfafval en dus een schonere en aangenamere openbare ruimte. De interactieve afvalbak werkt als volgt. Dankzij het speciaal ontwikkelde element reageert de afvalbak met geluid zodra iemand iets in de afvalbak gooit. Dit geluid is de beloning voor het weggooien van het afval in de afvalbak in plaats van op straat. Het kan een muziekje of geluidseffect zijn, maar ook iemand die tegen je praat.
Dus kom zondag tussen 12.00-17.00 uur naar Rova in de Notaristuin en ontdek welk geluidje de afvalbak voor u in petto heeft.