PERSBERICHT: Universiteit Twente daagt studenten uit met Fono Plane II

Buiten muziek maken op outdoor DJ-tafel
Onlangs is er op de campus van Universiteit Twente een muzikale ontmoetingsplek aangelegd. De Fono Plane II is een DJ-tafel voor buiten, uitgerust met zitelementen uit de Plane II serie van Grijsen. Sanne Kleijnenberg van het sportcentrum van de universiteit legt uit: “Wij willen graag de combinatie maken met de afdeling cultuur waarbij de invloed van muziek natuurlijk bijzonder groot is. Deze outdoor DJ-tafel met straatmeubilair past hier prima in als middel om te verbinden. Verder willen wij in de zomermaanden de groepslessen buiten kunnen geven.” De DJ-tafel is hier natuurlijk een ideale aanvulling op.

Naast de Fono Plane II is de campus van Universiteit Twente ook uitgebreid met een bootcamp-stormbaan. Op een ruimte van 330 vierkant meter staat een uitgebreide verzameling toestel en en trainingsaanleidingen. Jumpboxes, buikspierbankjes, ladders, touwen om aan te slingeren,  een sprintbaan en een klimwand. De sportfaciliteit is bedoeld voor studenten en medewerkers van de universiteit, met name ook met een internationale achtergrond.

De hypermoderne stormbaan bij de Universiteit Twente sluit aan bij de sporttrend bootcamp, dat steeds meer wordt aangeboden in parken en steden. Bij bootcamp werken sporters vaak in groepsverband aan hun eigen lichaam door middel van krachtoefeningen en hardlopen. “Wij zijn met deze bootcamp-stormbaan dan ook zeker geen trendsetters, maar trendvolgers. We zien dat bootcamp in Enschede meer en meer beoefend wordt.”, vertelt Sanne Kleinenberg.  “De komst van deze sportlocatie vangt deels de drukte van het indoor fitnesscentrum op. Tegelijkertijd is er bij studenten een groeiende behoefte om naast in groepsverband ook individueel te kunnen sporten op een eigen gekozen tijdstip.” Deze behoefte is er met name bij internationale studenten die nog kort in Nederland zijn. Individueel sporten op de nieuwe bootcampfaciliteit is dan laagdrempelig én een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. De universiteit benadrukt dat de toestellen alleen toegankelijk zijn voor studenten en medewerkers die in het bezit zijn van een Union- of Campuskaart.

De DJ-tafel is aangelegd door Grijsen in samenwerking met het Goorse bedrijf Yalp. Yalp heeft tevens de bootcampfaciliteit bij de Universiteit Twente aangelegd. De bootcamptoestellen zijn ontwikkeld in samenwerking met Finse sporters  Mikko Salo, CrossFit wereldkampioen 2009 en Anu Puonti, coach CrossFit in Finland.


Uitnodiging voor de pers:
opening 7 april – 16.00 uur
Universiteit Twente
Drienerlolaan 5, bij de sintelbaan
7522 NB Enschede