PERSBERICHT Primeur: Eerste jongerenplek met DJ-functionaliteit en wifi

Primeur: Eerste jongerenplek met DJ-functionaliteit en wifi

DEN HAAG –In de openbare ruimte zijn er voor tieners die de speeltuin zijn ontgroeid niet altijd faciliteiten. Den Haag brengt hier verandering in met een jongerenplek die zich richt op wat jeugd echt bezighoudt; namelijk muziek, internet en de mobiele telefoon. Den Haag heeft de primeur met de eerste DJ-jongerenplek met gratis wifi die door KPN in de DJ-tafel is geïntegreerd.
Door een telefoon op de draaitafel te leggen, wordt muziek versterkt en kan eigen muziek gemixt worden. Klassiek met hiphop of Bach met Justin Bieber, het is allemaal mogelijk. Jongeren kunnen hun eigen mix maken en hun muzikale creativiteit de vrije loop laten gaan. En dat allemaal zonder overlast voor buurtbewoners, het maximale volume is namelijk begrensd en ‘s avonds staat de DJ-tafel uit.

Jongerenambasadeurs in de wijk Mariahoeve hadden aangegeven dat zij graag een plek wilden hebben waar zij bezig konden zijn met muziek en het liefst met gratis wifi. Vanuit dat idee is de gemeente in gesprek aangegaan met KPN en leverancier van speelproducten Yalp. De DJ-tafel bestaat al even, maar het is voor het eerst dat er ook wifi geïntegreerd is. Met deze openbare KPN WiFi-HotSpot kan de jeugd onbeperkt draadloos internetten én streamen zij eenvoudig hun muziek om te mixen op de DJ-tafel. Wethouder Ingrid van Engelshoven: “De jeugd groeit op met smartphones, tablets en social media. Wifi is voor hun deze groep bijna een eerste levensbehoefte geworden”.
De Yalp Fono is uitgevoerd met straatmeubilair uit de productlijn Plane II van Grijsen. Deze solide en robuuste bankenserie kan tegen een stootje en vormt de ideale combinatie met de betonnen DJ-tafel.

——————————————————————————————————————————-
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Contactgegevens gemeente Den Haag: Louis Huebert
Contactgegevens Yalp: Suzan Snellink, suzan.snellink@yalp.nl, 0547 – 289 410
Contactgegevens Grijsen: Daphne Damkot, 0543 516 950