PERSBERICHT: Concept E-tegel trillingsenergie wederom een bron van inspiratie en aandacht

Grijsen en Tauw opnieuw genomineerd voor een innovatieprijs Winterswijk, 11 januari 2013

Beweging en spelvormen als bron van energie, het lijkt te mooi om waar te zijn. Grijsen en Tauw maken van deze dromen, werkelijkheid. In een tijd van internet en multimedia, zetten Grijsen en Tauw in op het sociale, educatieve en gezonde aspect van buiten bewegen. De kansrijke Piëzo techniek is reeds getest op schoolpleinen en rondom parkeergarages. De betrokkenen zijn razendenthousiast, een nominatie voor de FGNoviteitenprijs is inmiddels een feit.

De E-tegel is een concept dat Piëzo-elementen bevat. De Piëzo-elementen zetten de trillingen die bijvoorbeeld spelende kinderen of bewegende voertuigen creëren, om in energie. Deze voedt de led-verlichting, die in de E-tegel is geïntegreerd en de tegel laat oplichten. In 2012 zijn er een drietal pilots geweest, die het veelbelovende concept hebben getest. Deze toepassingen zijn succesvol gebleken. Bovendien wordt er geen elektriciteit verbruikt, er wordt groene gratis energie opgewekt met sociale, educatieve en gezonde aspecten, dankzij en door beweging.

In het voorbije jaar werd het concept op basisschool de Olijfboom in Deventer getest door kinderen. Verschillende spelvormen brachten de kids in beweging, leerde hen op een sociale manier met elkaar om te gaan en het bevat een educatief en gezond karakter. Ook werd er rondom een parkeergarage in Twello getest of de energie door rijdende automobilisten, kon helpen bij de ondersteuning van het vinden van een parkeerplaats. Daarnaast werd het concept getest op een openbare weg, de N34 bij Hardenberg.

Na een intensieve en succesvolle testfase, is de tegel optimaal verbeterd voor de genoemde toepassingen. Inmiddels liggen er vanuit verschillende branches aanvragen en wordt dit ambitieuze concept omarmd door de Vakbeurs Facilitair, met een nominatie voor de FGNoviteitenprijs tot gevolg. De E-tegel werd al eerder genomineerd voor een Accenture Innovation Award, waar het concept in de top3 eindigde. Grijsen en Tauw zijn trots op de aandacht voor dit (weloverwogen) idealistische concept. De E-tegel kent oneindig veel toepassingsmogelijkheden, dat maakt bedrijven en branches enorm enthousiast. Deze nominatie is loon na hard werken. Waar Tauw en Grijsen voor staan: perfectionisme en innovatie gericht op echte duurzaamheid.

================================================================================

Noot voor de redactie: Wenst u naar aanleiding van dit persbericht meer informatie te ontvangen? Neem dan contact op met Tim van den Berg, marketing & communicatie, via telefoonnummer 0543-516950.