Retourservice

Het groeien van de afvalberg komt mede door onze ‘wegwerpcultuur’ en de manier waarop producten worden geproduceerd. Ondanks de lange levensduur van ons straatmeubilair, merken wij dat onze opdrachtgevers graag willen vernieuwen vanuit esthetisch oogpunt. Vooral op prominente plekken zoals het stadscentrum. Dit heeft als gevolg dat het ‘oude’ straatmeubilair al wordt vervangen voor nieuw meubilair terwijl de levensduur nog niet bereikt is.

Onze missie is om opdrachtgevers te helpen het optimale maatschappelijke rendement uit de openbare ruimte te halen. Daarom biedt Grijsen een retourservice aan. Dit betekent dat wij met u een bepaalde periode afspreken, bijvoorbeeld 10 jaar. Gedurende deze 10 jaar verzorgen wij het onderhoud aan het straatmeubilair. Na deze 10 jaar zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de staat van het meubilair. Er kan gekozen worden om het meubilair door Grijsen op een andere locatie te laten plaatsen. Ook kunnen wij het straatmeubilair weer retour nemen. U ontvangt dan een restwaarde van het straatmeubilair en Grijsen is er weer eigenaar van. Vervolgens bekijken wij, afhankelijk van de staat van het meubilair, of wij het straatmeubilair revitaliseren en elders gaan plaatsen. Bijvoorbeeld bij instanties die minder budget hebben voor straatmeubilair, zoals kinderboerderijen.

Indien de staat van het meubilair dit niet toelaat, dan demonteren wij het meubilair waarbij wij (alle) onderdelen hergebruiken in nieuw straatmeubilair. Onderdelen die niet hergebruikt kunnen worden, worden apart ingezameld en vervolgens, door de afvalverwerker, verwerkt en weer teruggebracht in de keten als grondstof voor bijvoorbeeld nieuw staal.
Mocht geen van de onderdelen van het straatmeubilair opnieuw hergebruikt kunnen worden, dan worden alle onderdelen apart ingezameld en verwerkt. Staal is uiteindelijk weer grondstof voor nieuw staal en hout kan worden versnipperd waarbij de houtsnippers gebruikt kunnen worden in de aanleg van bospaden.

retourservice