Circulaire Economie

Circulaire keten van Grijsen
Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de openbare ruimte ook nog bestaat voor de generaties na ons? En dat het een plek blijft waar mensen kunnen ontspannen, genieten en samenkomen? Als specialist in straatmeubilair vinden wij dit belangrijk, niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Met deze gedachte is de filosofie van de circulaire economie onderdeel geworden van onze werkwijze. Hoe wij producten ontwerpen, met welke leveranciers wij samenwerken, met welke materialen wij werken en hoe wij als bedrijf in elkaar zitten. Tenslotte wordt niet alleen de openbare ruimte, maar de hele wereld fraaier als we zorgvuldig omgaan met natuurlijke grond- en bouwstoffen.

De circulaire gedachte blijkt al sinds ons eerste ontwerp, ruim 25 jaar geleden, te zijn meegenomen. Misschien heeft dit ook te maken met onze Achterhoekse roots, wij vinden verspilling van materialen gewoon zonde. Zo wordt al het straatmeubilair van Grijsen modulair ontworpen en gebouwd. Dit betekent dat, bijvoorbeeld bij een afvalbak, alleen het voorpaneel of het slot kan worden vervangen als hier iets mee zou zijn. Er is bij beschadiging dan niet een geheel nieuwe afvalbak nodig.

Naast het modulair opbouwen van producten, denken wij ook bewust na over de materialen die wij toepassen, zoals FSC-gecertificeerd hout. Ook een lange levensduur is voor Grijsen belangrijk en draagt bij aan de duurzaamheid van ons straatmeubilair. Zo worden bijvoorbeeld alle afvalbakken volledig thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat waardoor deze een levensduur van minimaal 25 jaar hebben.

Ook al hebben onze producten een lange levensduur, wij gaan nog een stapje verder. Zoals hergebruik, retourservice en NL Greenlabel A duurzame banken.