Onthulling lessenaar voor Annie M.G. Schmidt park

Lessenaar

Zaterdag 19 november, onthult wethouder Mw. A. van Tatenhove van de gemeente Lansingerland een unieke lessenaar. Het ontwerpen en vervaardigen van deze lessenaar was de opdracht van de gemeente Lansingerland aan Grijsen. Bij het ontwerp heeft Grijsen zoveel mogelijk rekening gehouden met de inrichting van het gehele Annie M.G. Schmidt park. Zo heeft de lessenaar dezelfde uitstraling gekregen als de banken in het park.

Met deze lessenaar wil de gemeente Lansingerland, Lionsclub Berkel en Rodenrijs bedanken voor het mooie initiatief van het ontwikkelen van een gedenkbos. De bomen in het lionsbos Lansingerland zijn geadopteerd door inwoners, bedrijven of mensen die Lansingerland een warm hart toedragen. Het planten van een boom heeft als doel om iets te vieren, te eren of te gedenken.
De lessenaar dient niet alleen als informatiepaneel, maar is ook een echte eyecatcher voor het park geworden.

Om de aandacht van de adoptanten van een boom levendig te houden te houden, organiseert de lionsclub met ingang van 2016 jaarlijks op de 3e zaterdag in november een SFEERAVOND MET LICHT.
De dag van de onthulling zal de eerste keer worden dat dit festijn wordt georganiseerd.
Het lionsbos Lansingerland kwam tot stand op initiatief van de Lionsclub Berkel en Rodenrijs in nauwe samenwerking met de gemeente Lansingerland.

Voor het Annie M.G. Schmidtpark was het bosproject één van de eerste zogeheten burgerinitiatieven.
Op het bosperceel staan 8 verschillende boomsoorten.