Nieuwsgierig naar ons insectenhotel?

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte, vorige week in de Jaarbeurs, was op onze stand het insectenhotel te bewonderen. Mocht u dit gemist hebben en toch nieuwsgierig zijn naar ons duurzame insectenhotel, luister dan aanstaande zondag naar Radio Slingeland. Hier zal Henny Grijsen, om 11.10 uur, een interview geven over ons insectenhotel tijdens het programma ‘Op de Koffie’ met Johan Houwers.

Ons insectenhotel
Bij de productie van de banken en tafels houdt Grijsen blokjes en stukken hout over. Deze houtresten zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een duurzaam geteelde herkomst, FSC, dan wel verantwoord geoogst inlands hout. In het verleden ging dit resthout de kachel in. Dit is vandaag de dag niet meer wat we willen. We streven naar het duurzaam mogelijk omgaan met onze grondstoffen. Hergebruik, recycling en circulaire economie zijn begrippen waar steeds meer organisaties en mensen mee bezig zijn. Dit bracht Grijsen op het idee om iets nuttigs te gaan doen met ons resthout. Dit in de vorm van een insectenhotel.

Het insectenhotel bestaat uit een Cortenstalen frame dat dezelfde vorm heeft als de Constructo afvalbak. Deze afvalbak produceert Grijsen al jaren en wordt gezien als dé afvalbak voor de openbare ruimte. Dit frame is voorzien van afvalhout waarbij op diverse manieren rust- en nestkamers in zijn gemaakt die geschikt zijn voor diverse insecten.