Nieuwegein, Marktplein

maatwerk-loungebanken-nieuwegein-marktplein

Na eerder het stadsplein afgerond te hebben, is nu ook het marktplein opgeleverd. Een compleet vernieuwd plein dat naadloos past in het vernieuwde centrum van Nieuwegein. Het stadscentrum heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. Van een naar binnen gekeerd overdekt winkelcentrum is het nu een levendig stadscentrum geworden. Het heeft een eigen-tijdse ‘look en feel’ gekregen en is een plek geworden waar mensen gezellig kunnen winkelen, werken en uitgaan.

Het voormalige marktplein heeft ook een grote metamorfose ondergaan. Parkeergelegenheid is nu niet meer op maar onder het marktplein mogelijk, waardoor er meer ruimte is voor horecagelegenheden met een terras. Daarnaast zijn er meerdere verhogingen aangebracht waar bomen op zijn geplant. Nieuwegein is hierdoor een levendig plein rijker waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en gezellig samen of alleen kunnen zijn.

Grijsen park- en straatdesign heeft rondom de verhogingen op het marktplein loungebanken gemaakt en geplaatst. Het ontwerp is bedacht door Bureau B B stedebouw en landschapsarchitectuur. Zij hebben naast dit ontwerp het totale ontwerp voor de openbare ruimte in het stadscentrum van Nieuwegein gemaakt. De loungebanken zijn van duurzame materialen gemaakt. Het bestaat uit 100% FSC-gecertificeerde hardhouten Cumaru latten en een thermisch verzinkt stalen onderstel. De zijpanelen zijn van staal en zijn verzinkt en gepoedercoat met een tweelaags poedercoating.

Toegepast meubilair

• Maatwerk zitelementen.
• Frame: Staal thermisch verzinkt.
• Zitvlak: 100% FSC hardhout.
• Maatwerk afvalbakken.