De nieuwe Retro bank, welke kleur kies jij?

Retro buitenbank 1
Retro buitenbank 2
Retro buitenbank 3
Retro buitenbank 4
Retro buitenbank 5

Retrobank; onderscheidend met een chique uiterlijk
Grijsen ontwikkelde speciaal voor het Duitse dorp Alpen een nieuwe bank voor het centrum: de Retrobank. De onderscheidende buitenbank is inmiddels opgenomen in het assortiment.

Het centrum van de Duitse plaats Alpen is opnieuw ingericht. Het ontwerp daarvoor is gemaakt door landschapsarchitectenbureau Felixx uit Rotterdam. Voor de herontwikkeling van het centrum ontwikkelde Grijsen een volledig maatwerkpakket aan straatmeubilair: fietsbeugels, afzetpalen, plantenbakken, verlichting en de retrobanken. “Allemaal in dezelfde stijl”, zegt Severin Vrogten van Grijsen. “De retrobank is een onderscheidende bank in het straatmeubilairlandschap. We zijn als bedrijf zo tevreden met het ontwerp dat we besloten hebben om de retrobank aan het standaardassortiment toe te voegen.”

De naam retrobank is bewust gekozen, vertelt Vrogten. “Het bankje heeft een retro uiterlijk gecombineerd met een chique uitstraling en is zeer geschikt voor A-locaties, bijvoorbeeld in het centrum of op een stadsplein. De details maken deze bank extra bijzonder: het gebogen staal van zowel de arm- als rugleuning en het hout op de armleuningen. De retrobank is in verschillende kleurstellingen te verkrijgen. Verder is de bank thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat. Hierdoor gaat de bank, net als onze andere producten, minimaal 25 jaar mee. De zitting en de armleuningen zijn afgewerkt met tropisch hardhout.”

Benieuwd naar het nieuwe centrum van Alpen? Zie hier meer foto’s van het eindresultaat!