Nieuw: Pure Eco Douglas met NL Greenlabel A

Wederom heeft Grijsen de A-status van NL Greenlabel mogen ontvangen. En hier zijn we trots op. Het A-label hebben we gekregen voor onze nieuwe Pure bankenserie; de Pure Eco Douglas. De naam zegt het al, deze bankenserie is vervaardigd uit Douglashout. Hiervoor heeft Grijsen de samenwerking gezocht met Staatsbosbeheer. “Naast beschermen en beleven, benutten we ook onze terreinen op een verantwoorde wijze. Al onze bossen zijn dan ook FSC-gecertificeerd. Door de samenwerking met Grijsen krijgt het Douglashout uit onze bossen een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco Douglas en gaat het nog jaren mee’’, geeft Kasper Broek van Staatsbosbeheer aan. ‘’De opgeslagen CO2 blijft in het hout vastgelegd. En omgerekend groeit dezelfde hoeveelheid hout die aanwezig is in een bank, in ruim 20 seconden weer terug in onze bossen.”

Pure Eco Douglas
De banken uit de Pure Eco Douglas serie ogen aan alle kanten puur en eerlijk. Dit door zijn markante, lange, kubistische, houten vorm. De banken zijn hierdoor zeer geschikt om vrij in de ruimte te plaatsen. De banken uit de Pure Eco Douglas serie kunnen relatief grote scheurvorming vertonen wat het natuurlijke karakter van de bank extra versterkt. Een pure combinatie van hout en staal. Het Douglashout is vacuümdruk verduurzaamd, met inhoudsstoffen die uit de natuur afkomstig zijn en voor 95% op minerale basis zijn. Voor het onderstel kan men kiezen voor een onderstel volledig uit Cortenstaal vervaardigd of een onderstel van thermisch verzinkt staal voorzien van een tweelaagse poedercoating. Cortenstaal is een zuivere staalsoort dat een roestkleurige ‘oxihuid’ heeft die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

Samen met Staatsbosbeheer
Voor Grijsen is het niet de eerste bankenserie waarbij de samenwerking met Staatsbosbeheer is gezocht. ’Wij zijn blij met de nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. Als bedrijf willen we graag werken met materialen die duurzaam zijn en een zo laag mogelijke ecologische footprint hebben’’, geeft Patrick Grijsen van Grijsen park & straatmeubilair aan. ‘’En goed hout hoeft niet van ver te komen.’’
De producten van Grijsen worden allemaal weldoordacht ontworpen en geproduceerd met een lange levensduur en bestendige materialen. Ook zijn ze modulair opgebouwd. Hierdoor kan, indien een onderdeel kapot is, alleen dit onderdeel worden vervangen en niet het gehele product.

Het duurzaamheidspaspoort
De Pure Eco Douglas is, net als de Pure Eco Eiken, gelabeld met NL Greenlabel A. Dit betekent dat de zitelementen voldoen aan de visie van NL Greenlabel en dat de Pure Eco meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch footprint heeft. Het duurzaamheidspaspoort van NL Greenlabel geeft de mate van duurzaamheid van producten en diensten voor de buitenruimte weer. Het kent zeven duurzaamheidsindicatoren; herkomst, samenstelling, productiewijze, levensduur, onderhoud, energie en einde levensduur.