Werkwijze bij maatwerk

Steden en dorpen, wijken en buurten, parken en landschappen hebben hun eigen kenmerken en identiteit. Goede stedenbouwkundige en landschappelijke inrichting benadrukt dit niet alleen, maar voegt iets extra’s toe en zorgt voor opwaardering. Grijsen helpt u daarmee. Samen met u geven we de openbare ruimte meer waarde.

Helder stappenplan

Wie eigenheid en herkenbaarheid zegt, denkt niet aan uitwisselbare oplossingen. Zoiets vraagt om maatwerk. Dat is dan ook precies wat u van ons kunt verwachten. Daarbij gaan we te werk volgens een helder en overzichtelijk stappenplan. We verdiepen ons in uw vraag, leggen u de keuze voor uit meerdere maatwerkoplossingen en pakken het hele traject op.

Open en persoonlijk

U blijft continu op de hoogte van de stand van zaken. Van design en productie tot en met de plaatsing en nazorg. Ook het persoonlijke contact, de open communicatie en ons principe ‘zeggen wat je doet, doen wat je zegt’ staan in voor het maatwerkresultaat dat u voor ogen staat!

In zes stappen naar maatwerk met Grijsen


1. Inventarisatie

Om welk project gaat het? Een plein, park, winkelstraat? Wat is het doel en wat zijn de randvoorwaarden? Starten we blanco of ligt er al een idee? Zo ja: gaat het om een eerste schets of is het ontwerp al tot in de details uitgewerkt? We bekijken de locatie, nemen de genoemde en andere aandachtspunten met u door en attenderen u, waar nodig, op aspecten die u misschien over het hoofd had gezien. Zo komen we eensgezind aan de start voor de volgende stap: het ontwerpen.


inventarisatie


2. Ontwerp

Op basis van onze gezamenlijke inventarisatie maken we meerdere ontwerpen voor u. Deze tekenen we voor u uit in 3D, zodat u meteen een levensecht beeld krijgt. Aan elk ontwerp hangt meteen het kostenplaatje voor de productie. U kiest voor één van de ontwerpen: natuurlijk kunnen we een ontwerp aanpassen aan uw wensen. Na uw definitieve goedkeuring op het ontwerp en op de productiekosten volgt stap drie: de engineering.


ontwerp


3. Engineering

Onze constructietekenaars vertalen het ontwerp naar de productietekening. Het ontwerp wordt nu tot in de technische details uitgewerkt. Daarbij kijken we niet alleen hoe het product conform het ontwerp gemaakt kan worden, maar letten we ook kritisch op zaken als duurzaamheid, gebruiksgemak, comfort en hygiëne/onderhoud. De constructie en de detailleringen worden hier zorgvuldig op afgestemd.


enginering


4. Productie

Een groot aantal onderdelen voor onze producten maken we in eigen huis, voor andere hebben we afspraken met vaste toeleveranciers in Nederland. Zowel onze toeleveranciers als wij werken volgens moderne (gecertificeerde) kwaliteitssystemen. De assemblage van onze producten doen we zelf. De beheersing en bewaking van het eindresultaat ligt hierdoor volledig bij ons.


productie


5. Plaatsing

We verzorgen ook de plaatsing van ons park- en straatmeubilair. In principe gebeurt dit door het team dat ook de assemblage heeft gedaan: zij kennen het product het beste. Bij grote projecten doen we voor de plaatsing een beroep op derden. Als opdrachtgever hoeft u nergens naar om te kijken. Wij organiseren en coördineren alles, inclusief de afspraken met de aannemer.


plaatsing


6. Nazorg

Een openbare ruimte die beter functioneert, tevreden gebruikers die zuinig zijn op de omgeving. Park- en straatmeubilair moet u ontzorgen, geen zorgen brengen. Daarom inspecteren we het project na de plaatsing samen met u: alles naar wens? Mocht er na verloop van tijd, bij normaal gebruik, onverhoopt toch een mankement aan het licht komen, dan verhelpen we dat snel en kosteloos.


nazorg

Maatwerk referenties »