Lodewijk Hoekstra onthult woensdag 31 mei unieke fietsbank, ontstaan vanuit de circulaire economie gedachte

Woensdag 31 mei onthult Lodewijk Hoekstra, founder van NL Greenlabel en bekend van TV, om 14.00 uur de eerste Fietsbank tijdens de Provada. Deze unieke en bijzondere Fietsbank heeft Grijsen park & straatdesign speciaal ontwikkeld voor het Circulaire Paviljoen, genaamd Circl, van ABN AMRO en past volledig binnen de gedachte van de circulaire economie.
De bank bestaat uit een frame dat is gemaakt van oude fietsen waarop houten balken zijn gemonteerd. Nederland heeft jaarlijks te maken met tienduizenden afgedankte fietsen. Een groot deel van deze fietsen belandt op de schroothoop. Dit is zonde. Vaak zijn de fietsen, of onderdelen ervan, nog prima bruikbaar. Door het gebruik van deze fietsen als frame voor een buitenbank geeft Grijsen ze een tweede leven in het Circl van ABN AMRO. Tevens staat de fiets symbool voor Nederland. En wat is er nou mooier dan deze op een unieke manier in het straatbeeld terug te laten komen.

Donkergroen is een van de drie partners waar ABN AMRO Circl mee heeft ontwikkeld. In opdracht van Donkergroen heeft Grijsen het meubilair voor het paviljoen ontworpen en deze Fietsbank bedacht. Zowel Donkergroen als Grijsen zijn partner van NL Greenlabel.
NL Greenlabel is opgericht door Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing. NL Greenlabel wil de inrichting van de buitenruimte weer in balans brengen met de natuurlijke leefomgeving. Daarom heeft het zich ten doel gesteld het gebruik van duurzame producten en materialen en groen in de ruimste zin van het woord te bevorderen om te komen tot duurzame gebiedsontwikkeling.
Het is de bedoeling dat Circl getoetst wordt met het NL Greenlabel Gebiedslabel methodiek.

Datum: woensdag 31 mei 2017
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Provada, stand Donkergroen, standnummer 1258