Liemers College, Zevenaar

zevenaar-liemers-college

Het Liemers College in Zevenaar is een VMBO-school die is gevestigd in de nieuwe wijk Zevenpoort. Het is een uniek en bijzonder gebouw met een moderne uitstraling. Ook de buitenruimte is met een bewuste gedachte ingericht. Het idee achter het opgetilde schoolplein is dat deze een verbinding vormt tussen het stationsplein en het achtergelegen park. Het plein, bereikbaar via grote brede trappen, bestaat uit tegels in vier verschillende kleuren.

Onder het schoolplein zijn de onderwijsruimten voor techniek geplaatst. Op de bovenliggende twee verdiepingen bevinden zich o.a. de kantine, twee gymzalen, een theaterruimte en diverse onderwijsruimten. Deze twee lagen hebben door de grote glazen puien een paviljoenachtig karakter. De derde verdieping heeft een overstek over deze twee paviljoenlagen en behuisd onderwijsruimten, stafruimten en heeft twee grote patio’s om veel daglicht in het gebouw te brengen. Deze overstek werkt als zonwering voor onderliggende ruimten.

Het plein is ingericht met Estillo afvalbakken en met speciale banken van Grijsen. Deze banken hebben een glooiende vorm waardoor er een zachte uitstraling ontstaat. Voor de groenaankleding van het plein zijn grote ronde plantenbakken ontwikkeld. Deze zijn op diverse plekken op het plein gepositioneerd. Het plein loopt over in een park. Ook hier staan de Estillo afvalbakken.

Toegepast meubilair

• Afvalbak Estilo 70
• Maatwerk banken
Onderstel: staal, thermisch verzinkt en gepoedercoat.
Zitvlak: FSC 100% hardhout
• Maatwerk plantenbakken
Onderstel: staal, thermisch verzinkt en gepoedercoat.