Jeruzalem, blok G & H, Watergraafsmeer

Maatwerk Plane buitenbank
Maatwerk Plane buitenbank
Maatwerk Plane buitenbank
Maatwerk Plane buitenbank
Maatwerk Plane buitenbank

Met de projecten Jeruzalem Blok G en H in de Watergraafsmeer wordt de aandacht gevestigd op de betekenis van stedelijke vernieuwing. Beide projecten dragen bij aan de opwaardering van vroeg-naoorlogse woningbouw door in te zetten op levendige plinten, cultureel erfgoed en goede woningplattegronden passend bij de nieuwe bewoners.

Ook Grijsen heeft een steentje mogen bijdragen aan het project Jeruzalem Blok G & H. Met een viertal prachtige buitenbanken kregen de bewoners, naast een prachtige woning, een levendige buitenlocatie, om samenkomst te stimuleren. De vier banken zijn speciaal op maat gemaakt, om deze zo nóg beter aan te laten sluiten op de vormgeving van de omgeving. De inkoop van het meubilair lag in handen van fa. A. Sneekes & Zn. uit Schagerbrug.

Plane enkelzits comfort op maat gemaakt voor Jeruzalem
Plane enkelzits comfort op maat gemaakt voor Jeruzalem

De Plane op maat gemaakt

Als basis voor het meubilair voor Jeruzalem is onze Plane-serie gebruikt. De banken uit deze serie kenmerken zich door hun stalen onderstel met tropisch hardhouten balken. De hardhouten balken beschikken over een grote kopmaat, zodat het kernhout van de balken nog jaren goed blijft. De banken zijn over drie verschillende plekken op het plan verspreid. Zo zijn er op diverse plekken zitgelegenheden ontstaan.

Twee van de vier banken zijn gebaseerd op de Plane enkelzits Comfort uit ons standaardassortiment. Aan dit ontwerp zijn twee kleine aanpassingen gemaakt: Het zitvlak is met bijna één meter verlengd en de lengte van de rugleuning is zelfs meer dan verdubbeld!

Productietekeningen van maatwerk Plane-buitenbanken
Productietekeningen van maatwerk Plane-buitenbanken
Productietekeningen van maatwerk Plane-buitenbanken

De twee andere banken zijn zogeheten dubbelzits banken. Dat wil zeggen dat men aan twee zijden kan plaatsnemen op de bank. De beschikbare ruimte buiten wordt efficiënt benut, omdat met één bank zitplaats voor twee wordt gecreëerd. Voor extra zitcomfort zijn op bepaalde plekken extra rugleuningen geplaatst.

Trots op het Jeruzalem-project!

Met trots kunnen wij melden dat een van onze opdrachtgevers is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2021, namelijk architectenbureau Heren 5.  Grijsen is ontzettend blij dat het een bijdrage heeft mogen leveren aan deze nominatie van dit project. Uiteraard gaan de felicitaties naar alle betrokken partijen die hebben meegewerkt aan deze opdracht.

Wil je meer weten over het hele verhaal achter dit project? Lees dan hier meer op de website van Heren 5 Architecten