Jakobusschule valt als een blok voor onze Lounge-elementen

Voor de herinrichting van het schoolplein van de Evangelische Jakobusschule in Karlsruhe heeft Grijsen banken uit de Lounge-serie mogen leveren. In totaal gaat het bij dit project om tien buitenbanken in twee verschillende uitvoeringen: een element met een volledig houten zitvlak en een element waarbij het zitvlak voor de helft uit hout bestaat. Deze elementen zijn geplaatst op het schoolplein van de Jakobusschule. Vanaf nu kunnen de scholieren aan deze lagere school comfortabel de pauze doorkomen.

De meeste elementen uit onze Lounge-serie bestaan voornamelijk uit twee materialen: een betonnen basis met daarop een houten matras als zitvlak. De serie bestaat uit vier uiteenlopende vormen met dezelfde karaktereigenschappen: stedelijk en robuust, maar wel met een vriendelijke uitstraling.

Tijdswinst

Het voordeel van de Lounge-elementen is het feit dat er geen extra betonelementen gemaakt hoeven te worden. Ook hoeft er niet ter plaatse nog beton gestort worden. Het beton is al onderdeel van het ontwerp. Dit brengt een groot voordeel met zich mee. Dit levert tijdwinst op. Het beton hoeft immers niet eerst uit te harden. De afgewerkte elementen kunnen als laatst op de locatie worden geïnstalleerd. De spreekwoordelijke kers op de taart. Na installatie van de elementen kunnen ze direct in gebruik genomen worden.

Nog een voordeel: de componenten zijn zowel los als direct naast elkaar te plaatsen. Op deze manier kan op een creatieve wijze gespeeld worden bij het positioneren van de Lounge-banken. Creëer één lange bank door alle elementen naast elkaar te plaatsen of verspreid de banken over verschillende plekken op een locatie, om zo meerdere kleine zitgelenheden te realiseren.

De Lounge op het lijstje

Mede door deze solide combinatie van beton en hout en de vele bijbehorende voordelen van de serie, staat de de serie bij menig stedenbouwkundige bovenaan het lijstje! Ook bij de ontwerpers van de locatie in Karlsruhe.

Staat de Lounge nog niet bij jou op het lijstje? Bekijk hieronder dan snel de verschillende elementen en laat je inspireren!

Gerelateerde producten

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van maatwerk- of standaardproducten? Neem gemakkelijk contact met ons op!