Interactieve afvalbak winnaar challenge Kindercommissie Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost heeft sinds kort een kindercommissie. Leerlingen uit het basisonderwijs zetten zich binnen deze commissie in voor de verbetering van de leefomgeving. De plannen van de kinderen zijn in de vorm van een challenge beoordeeld. Elke deelnemende school mocht een plan indienen met een idee om de leefomgeving te verbeteren. De leerlingen van de Rozermarn deden ook mee aan deze challenge met het doel om zwerfafval te reduceren. Dit willen ze realiseren door pratende afvalbakken toe te passen. Deze afvalbakken zoeken interactie met passanten en stimuleert mensen om hun afval in de afvalbak te gooien. Met dit idee kwamen ze al snel bij Grijsen uit die een interactieve afvalbak in het assortiment heeft.

Een schonere en aangenamere leefruimte
De interactieve afvalbak van Grijsen detecteert mensen die voorbij de afvalbak lopen en stimuleert ze om hun afval in de afvalbak te gooien. Zodra er afval in de afvalbak gegooid wordt, worden ze persoonlijk bedankt. Een uitdaging die direct gevolgd wordt door een beloning in de vorm van een geluidje. Het voordeel is dat mensen sneller hun afval in een afvalbak gooien in plaats van op straat. Dat resulteert in minder zwerfafval en dus een schonere en aangenamere leefruimte. De leerlingen hebben zelf nog een element toegevoegd met het idee om de passanten in zes verschillende talen te bedanken. Zo heeft de afvalbak ook nog een educatieve functie.

Winnaar van de challenge
Eerder deze week vond de finale plaats tussen de twee beste ideeën. Onze vertegenwoordiger was aanwezig met een interactieve afvalbak om de kritische vragen van de jury te beantwoorden en de leerlingen te helpen. De jury was erg enthousiast over het idee en heeft de Rozemarn tot winnaar uitgeroepen. Dit betekent dat de interactieve afvalbakken van Grijsen daadwerkelijk geplaatst kan worden. Grijsen feliciteert de Rozemarn van harte en zijn trots dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan dit mooie initiatief.