Herkenbaarheid in de openbare ruimte

 

De openbare ruimte is een uniek en belangrijk onderdeel van de samenleving. Het is dé plek om de dagelijkse sleur van het werk en het thuisfront te ontduiken en om heerlijk tot rust te komen. Daarnaast bepaalt de inrichting van de openbare ruimte in hoge mate de identiteit van een stad. Wie kent immers niet de bekende afzetpaaltjes in Amsterdam: ‘de Amsterdammetjes’. Deze afzetpalen zijn karakteriserend voor Amsterdam en zijn geregeld terug te vinden op ansichtkaarten van onze hoofdstad.

De afgelopen tientallen jaren is de visie van de openbare buitenruimte flink veranderd. Daar waar vroeger enkel werd gedacht aan de parkeergelegenheid rondom – en de bereikbaarheid van een plein of park , is er nu steeds meer aandacht aan de sociale en maatschappelijke functie van de openbare ruimte. Het is een plek waar men sport, ontspant en elkaar ontmoet.

De openbare ruimte is dan ook een plek waar men zich thuis moet voelen. Het is belangrijk dat de inrichting van de publieke ruimte past bij de inwoners van een dorp of stad. De openbare ruimte moet de inwoners trots maken en de mensen uitnodigen om er op uit te gaan. Het personaliseren van straatmeubilair is een van de opties om meer identiteit te geven aan de openbare ruimte.

Afvalbakken zijn een belangrijk onderdeel van deze openbare ruimte. Hun aanwezigheid zorgt immers voor schone straten en parken. Ze zijn een vaste waarde in het straatbeeld en zijn dus van invloed op de uitstraling van een locatie in de stad. Het uiterlijk van deze afvalbak mag dus zeker niet vergeten worden bij het inrichting van de openbare ruimte. Grijsen biedt hiervoor een passende oplossing.

De kwalitatief hoogwaardige afvalbakken van Grijsen worden namelijk thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat in een RAL- of AKZO-kleur naar keuze. Hierdoor kunnen de afvalbakken in meer dan honderden kleuren worden gepoedercoat voor een unieke uitstraling op elk locatie.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om de afvalbakken van Grijsen te personaliseren met bijvoorbeeld logo’s, slogans of gemeentewapens. Door het verwerken van een personalisatie op een ‘standaard’ afvalbak evolueert de afvalbak tot een heuse eyecatcher in het straatbeeld en draagt het bij aan de Citymarketing. De personalisatie kan op verschillende manier worden verwerkt in en op het paneel. De mogelijkheden tot personaliseren van de afvalbak zijn:

  • Doordrukken
  • Stickers
  • Uitsnijden gecombineert met achterplaat
  • Metalen plaatje

De verschillende mogelijkheden voor het personaliseren van de afvalbakken zijn hieronder in de slider te zien.

Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van het verwerken van een logo of tekst in een afvalbak? Onze medewerkers helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.