Helmond, Spoorzone

helmond-maatwerk-constructo-100-hout

De afgelopen tweeënhalf jaar is er veel veranderd rond het stationsplein in Helmond. Het gebied rondom  het station heeft een ware metamorfose ondergaan. Er is hard gewerkt aan een nieuw stationsgebouw, een overdekte fietsenstalling, het  busstation, de spooronderdoorgang en de openbare ruimte heeft een flinke opknapbeurt gekregen.

De openbare ruimte rondom het station is veranderd van een gedateerd saai straatbeeld in een modern uitnodigende omgeving. Zowel aan de noord- als zuidzijde van het station is de stationsomgeving opgeknapt. De pleinen zijn voorzien van nieuwe beplanting en straatmeubilair. Grijsen park & straatdesign heeft hiervoor onder andere muurbanken, afvalbakken en drie grote stadspoefen mogen maken.

De muurbanken zijn zowel met als zonder rugleuning uitgevoerd. De houten zitvlakken zijn in de betonnen rand verzinkt, zodat ze één geheel met de muur vormen. De boompoefen zijn van houten planken en latten gemaakt die in een vast patroon op een maatwerk stalen frame gemonteerd zijn. Dit patroon is ook terug te vinden in het natuursteen waarmee de borders bekleed zijn.

Er is bij het maken van het straatmeubilair gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals duurzaam 100% FSC-hout en verzinkt stalen frames. Naast het op maat gemaakte straatmeubilair zijn er ook Constructo 100 afvalbakken geplaatst. Speciaal voor dit project is er gekozen om de afvalbakken te bekleden met houten latten, hierdoor passen ze goed in het nieuwe straatbeeld.

Toegepast meubilair

• Afvalbak Constructo 100
• Maatwerk banken
Onderstel: staal, thermisch verzinkt en gepoedercoat.
• Zitvlak: FSC 100% hardhout