Heeft u onze stand al bezocht?

Vandaag is de tweede dag van de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer. Onze stand is ingericht met meubilair dat een ideale oplossing is voor bijvoorbeeld de inrichting van de buitenruimte bij kantoren. Zoals onze Solid plantenbak waarmee op elke gewenste plek groen gecreëerd kan worden. Groen is belangrijk voor de buitenruimte. Niet alleen voor het welzijn van mensen, maar ook voor het toekomst- en klimaatbestendig maken van de buitenruimte. Groen draagt bij aan het opvangen van regenwater, zorgt voor natuurlijke schaduw en is essentieel voor de biodiversiteit. En dat is belangrijk voor insecten.

Insecten spelen een belangrijke schakel in het ecosysteem, maar hebben het steeds moeilijker. Groen helpt, maar om de afname van de insectenpopulatie tegen te gaan is het ook belangrijk om insecten de ruimte te geven. Zoals met ons duurzame insectenhotel. Bij de productie van banken en tafels houden wij namelijk blokjes en stukken hout over. Deze houtresten zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een duurzaam geteelde herkomst, FSC dan wel verantwoord geoogst inlands hout. In het verleden ging dit resthout de kachel in. Dit is vandaag de dag niet meer wat wij willen. We streven naar het zo duurzaam mogelijk omgaan met onze grondstoffen. Hergebruik, recycling en circulaire economie zijn begrippen waar we steeds meer mee bezig zijn. Dit bracht Grijsen op het idee om iets nuttigs te gaan doen met ons resthout. Ons afvalhout wordt in het insectenhotel nuttige toegepast als nest- en rustkamers voor insecten. Hiermee geven wij ook insecten een prettige plek om te verblijven.

Dus bezoek vandaag of morgen onze stand en dan vertellen wij u graag meer over het duurzaam inrichten van de buitenruimte.

Grijsen, stand Hal 10, B5, Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer, in de Jaarbeurs Utrecht.