Grijsen sluit zich aan bij Cirkelregio de Achterhoek

cirkelregio_achterhoek_grijsen

 

Afgelopen donderdag hebben Willy Smit van Cirkelregio De Achterhoek en Frank Navis van Grijsen hun handtekening gezet onder de samenwerking om te werken aan het doel ‘De Achterhoek zonder afval en uitval’. Cirkelregio de Achterhoek is een netwerk van regionale initiatieven en initiatiefnemers die samen hun circulaire ambities willen waarmaken. Binnen dit netwerk begeven zich onder andere bouwbedrijven, gemeentes en woningcoöperaties. Het doel van Cirkelregio de Achterhoek is het delen van kennis en expertise op het gebied van circulariteit, om zo gezamenlijk grotere resultaten te behalen. Met het aangaan van deze samenwerking zet Grijsen een nieuwe stap in de richting van volledig circulair ondernemen.

Grijsen zet al geruime tijd vol in op duurzaamheid. Het straatmeubilair van Grijsen is volledig modulair opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om het meubilair te demonteren en losse onderdelen te vervangen. De (metalen) onderdelen zijn hierdoor eenvoudig her te gebruiken, voor bijvoorbeeld een refurbished afvalbak. Onderdelen die zijn afgeschreven zijn volledig recyclebaar. Resthout dat overblijft tijdens de productie van meubilair wordt, in plaats van het weg te gooien, toegepast in duurzame insectenhotels. Daarnaast is Grijsen volledig zelfvoorzienend door de ruim 550 zonnepanelen die op het dak van het bedrijfspand liggen.

Wil je meer lezen over wat Grijsen doet op het gebied van circulaire economie? Op deze pagina is meer te vinden over hoe circulariteit een onderdeel is geworden van de werkwijze van Grijsen.