Grijsen maakt de buitenruimte al 30 jaar mooier!

Grijsen maakt de buitenruimte al 30 jaar mooier!

Grijsen maakt de buitenruimte mooier, al 30 jaar! Het gerenommeerde familiebedrijf in Winterswijk staat met een speciaal jubileumboek stil bij die heuglijke mijlpaal. Tijd om even terug te blikken, maar vooral ook vooruit te kijken. “We liggen op koers, maar zijn nog niet klaar”, meent algemeen directeur Patrick Grijsen.

Grijsen park & straatdesign maakte in de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling door. “We staan er op alle fronten goed voor”, vertelt Patrick Grijsen. “De groei zet flink door en we hebben de beschikking over een fijn team van vakkundige en betrokken medewerkers. Mensen maken het bedrijf, dat zijn we ons terdege bewust.” Vijf jaar geleden werd het 25-jarig jubileum uitgebreid gevierd o.a. met een open dag. Deze keer werd er een fraai jubileumboek als naslagwerk vervaardigd waarin naast allerlei informatie over de onderneming vele mooie projecten te zien zijn.

Henny Grijsen

Grijsen ging in 1989 van start. Het bedrijf werd opgericht door Henny Grijsen met hulp van zijn vrouw Jozien. Sinds 2011 staat de onderneming onder leiding van hun zoon Patrick die al sinds 2002 als mede-eigenaar fungeerde. Kwaliteit, vakmanschap en een uniek design. Daar draait het om bij Grijsen. Mensen laten genieten en opdrachtgevers (gemeenten, onderwijsinstellingen en vastgoedeigenaren) het optimale maatschappelijke rendement uit de openbare ruimte laten halen. Dat is de missie van het innovatieve bedrijf. De kracht zit in kennis van zaken, een gericht advies en meedenken met de klant. Er wordt regelmatig geïnvesteerd in nieuwe machines en technieken om bij de tijd te blijven en zelfs voorop te lopen. Zo is afgelopen zomer het bedrijfspand uitgebreid met een extra hal van 920 vierkante meter.

Hoogwaardige kwaliteit

Ze staan overal, de afvalbakken en het buitenmeubilair van Grijsen park & straatdesign in Winterswijk. De producten ogen fraai, hebben een exclusief karakter en zijn herkenbaar en comfortabel. Met jarenlange ervaring en expertise biedt het bedrijf straatmeubilair van hoogwaardige kwaliteit en een eigen gezicht. Een functionele en esthetische stedenbouwkundige en landschappelijke inrichting zorgt voor een speciale beleving. Veelal gaat het om maatwerk. Steeds vaker worden er complete projecten verzorgd. De ontwerpen zijn innovatief, doordacht en verantwoord. Want het bedrijf hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast de winstdoelstelling, die nodig is voor de continuïteit van het bedrijf, spant Grijsen zich in om zo goed mogelijke resultaten te boeken voor het milieu en voor de mensen binnen en buiten de onderneming. Dat zie je terug in duurzaamheid. Het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen, zodat afval tot een minimum wordt beperkt. En op het platte dak van de nieuwe hal zijn 700 zonnepanelen geplaatst. De zorg voor het personeel is een ander mvo-speerpunt. Medewerkers moeten met plezier werken en krijgen de kans zich te ontwikkelen. Daarbij is er zeker ook oog voor mensen die het moeilijk hebben om werk te vinden. Zo worden de insectenhotels op een zorgboerderij in Ratum gemaakt door cliënten van Estinea. “We nemen ook op dat gebied onze verantwoordelijkheid omdat we het heel belangrijk vinden.” Ook dat is Grijsen!