Grijsen en Klostermann, synergie in functionele esthetica en hoogstaande kwaliteit

Langs het traditionele stadspark Hofgarten in Düsseldorf is het door architect Daniel Libeskind ontworpen multifunctionele  gebouwencomplex gerealiseerd. Het moderne complex aan de rand van de beroemde Königsallee verbindt met een opvallend  lijnenspel en strak materiaalgebruik het historische centrum en het stadspark.

Het uitnodigende ontwerp van de buitenruimte maakt gebruik van de lange ronde zichtlijnen tussen de gebouwen het park  om het winkelende of pauzerende publiek te laten wandelen of recreëren.

Om het niveauverschil op creatieve wijze in te vullen is gebruik gemaakt van trappartijen uit helder zichtbeton die in de lengterichting overgaan in elementen op zithoogte. Afwisselend zijn deze elementen speels direct gestapeld of ingevuld met variërende heldere groenstroken en langgerekte naadloos ingekaderde speciale houten zitelementen van Grijsen.

Deze zitelementen passen goed bij de andere zitelementen die in de directe omgeving zijn geplaatst. De geïntegreerde ledverlichting zorgt ’s avonds voor een extra dimensie. Om het lijnenspel verder te accentueren is gekozen voor een banenverband in 4 formaten van het DECADO® verhardingssysteem van Klostermann. Specifiek voor dit project uitgevoerd in 16 cm dikke elementen met een decent grijs genuanceerde en geslepen toplaag uit geselecteerd natuursteensplit.

Bezoek onze gezamenlijke stand, 4.1.40 en 4.1.42, tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte.