Frisse bankjes en plantenbakken geven winkelcentrum Eindhoven weer kleur

Plantenbak Woensxl 1
Plantenbak Woensxl 2
Plantenbak Woensxl 3
Plantenbak Woensxl 4
Plantenbak Woensxl 5

Winkelcentrum Woensel (WoensXL) is het grootste stadsdeelwinkelcentrum van Eindhoven. Mede door de uitkomsten van een bezoekersonderzoek heeft het winkelcentrum nieuw, kleurrijk en speels straatmeubilair gekregen, gefinancierd door de winkeliers en verhuurders zelf. Winkelcentrum Woensel telt zo’n 150 winkels en trekt jaarlijks ongeveer zes miljoen bezoekers. Frank Reemers is centrummanager van het gebied. Door een klantonderzoek onder de bezoekers kreeg Reemers interessante inzichten. “We hebben een aantal jaren geleden een onderzoek verricht, omdat we benieuwd waren naar hoe mensen het winkelcentrum ervaarden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat bezoekers het winkelcentrum te strak en kleurloos vonden. Met die uitkomsten zijn we vervolgens gaan nadenken over oplossingen”, aldus Reemers.

Groen en kleurrijk

Het besluit dat er meer groen moest komen werd snel gemaakt. Daarnaast kon het straatmeubilair ook wel een kleurtje gebruiken. “Er was echter geld nodig om dit te realiseren, van de gemeente kregen we geen financiering. We hebben over een bepaalde periode bij alle winkeliers en verhuur-ders geld opgehaald. Daar hebben we uiteindelijk de herinrichting van betaald en gerealiseerd.” Er stonden plantenbakken en bankjes van de gemeente in het winkelcentrum. Daar moesten robuustere varianten met kleur voor in de plaats komen.

Plantenbakken en meubilair

Voor het vernieuwde straatmeubilair werd aangeklopt bij Grijsen park & straatdesign. Reemers: “Toen duidelijk werd dat het budget rond was, ben ik gaan zoeken op internet naar de juiste leverancier. Tijdens de gesprekken die we vervolgens met Grijsen hebben gevoerd, zijn we tot een mooie oplossing gekomen voor het straatmeubilair van het winkelcentrum.” In totaal zijn er een dertigtal bankjes geplaatst en 21 makkelijk te verplaatsen plantenbakken. “Het voordeel is dat we de banken en de plantenbakken eenvoudig aan elkaar kunnen koppelen. Zo kunnen we de situatie ook eenvoudig veranderen als we een bankje ergens anders willen neerzetten”, vertelt Reemers.

Speels karakter

Een van de redenen waarom Reemers voor Grijsen koos, heeft te maken heeft met het feit dat het bedrijf niet alleen maar rechte bankjes in het assortiment heeft. “Wij wilden graag een sierlijk en speels model hebben. We hebben daarnaast gekozen voor plantenbakken met rondingen, omdat we bewust geen hoekige variant in het straatbeeld wilden hebben. Ook het groen is op een speelse manier aangebracht. Het groen moet meteen opvallen als je loopt door één van de straatjes van het winkelcentrum.” Reemers weet goed wat de kracht van Grijsen is. “Het persoonlijk contact waarbij goed wordt meegedacht om tot het mooi-ste resultaat te komen. Het is een professioneel bedrijf met veel kennis van zaken. We kregen door de gesprekken meteen een goed gevoel.”

Meer informatie over de toegepaste producten? neem gerust contact met ons op!