Fraaie beelden transformatie Republic Offices Nieuwegein

Het kantorencomplex Republic Offices in Nieuwegein heeft een grote transformatie ondergaan. Het complex moest uitgroeien tot een ontmoetingsplek waar je graag wilt komen, een zogenoemde Socialhub. Er zijn fraaie beelden gemaakt van het eindresultaat.

 

Architect D/Dock was verantwoordelijk voor deze metamorfose. Binnen zijn er verschillende nieuwe voorzieningen gecreëerd zoals een restaurant en co-working faciliteiten. Ook worden er in de toekomst community bijeenkomsten georganiseerd om de gevestigde bedrijven met elkaar te verbinden. Naast de binnenruimte kon ook de gevel en de buitenruimte van het gebouw een opfrisbeurt gebruiken.

Voor het ontwerp van de buitenruimte is landschapsarchitect Burobol ingeschakeld. Het ontwerp van Republic Offices is gebaseerd op het High Line Park in New York. De parkachtige setting met bloemen, planten en bomen biedt in veel opzichten meerwaarde. Het gebouw en de buitenruimte vormen één geheel. Het pand komt daardoor veel meer tot zijn recht en heeft duidelijk aan uitstraling gewonnen. Het uitzicht over het Merwedekanaal mag daarbij zeker niet worden vergeten. Medewerkers kunnen in deze fraaie natuurlijke omgeving lunchen en werken. En dat gebeurt ook. De reacties zijn louter positief. Mensen komen er graag. Ze noemen het een prettige ruimte om te verblijven. Vanwege de bijzondere sfeer en de praktische mogelijkheden ligt de focus zelfs op het park. Er is bewust voor zichtlijnen gekozen die daar uitkomen.

Grijsen was onder andere verantwoordelijk voor de complete houten vlonder die langs de gehele breedte van het gebouw loopt. Daarnaast zijn er verschillende zit- en ligelementen geplaatst. Een houten loopbrug is gecreëerd voor betere toegankelijkheid vanuit het openbaar vervoer. Alle houten elementen zijn gemaakt van Cumaru hout voor een eenduidige uitstraling. Deze hardhoutsoort is erg duurzaam en heeft een unieke uitstraling. Tot slot verzorgde Grijsen ook de plantenbakken en plantvakken, welke Zoontjens Boomprojecten vervolgens heeft ingeplant.

Republic 1
Republic 2
Republic 3
Republic 4
Republic 5