DomusDELA Eindhoven genomineerd voor landelijke architectuurprijs

In 2017 kocht uitvaart- en verzekeringsbedrijf DELA het kloostercomplex Mariënhage in het centrum van Eindhoven. De functie van het gebouw werd gewijzigd naar een ceremoniehuis en het complex kreeg een nieuwe naam: ‘’DomusDELA’’. In het ceremoniehuis is er ook ruimte voor horeca. Een onderdeel van de herbestemming van het Rijksmonument was het verduurzamen van de Paterskerk, het Augustijns Instituut, het gymnasium en de kapel Augustinianum. Door het toevoegen van nieuwbouw aan de bestaande bebouwing zijn de historische panden met elkaar verbonden.

Het contrast tussen de klassieke stijl van de oudbouw en de moderne look van de nieuwbouw zorgt voor een unieke uitstraling. Grijsen heeft meegedacht over de inrichting van de buitenruimte en heeft de moderne stijl doorgetrokken naar buiten. De pronkstukken van dit project zijn de op maat ontworpen boomroosters. Buro Lubbers heeft deze boomroosters ontworpen en heeft zich laten inspireren door het glas in lood van de Paterskerk. Voor zitgelegenheid en een fietsparkeervoorziening is de buitenruimte ingericht met Plane banken, Square fietsbeugels en Plane poefjes van Grijsen.

Het gebouw is dit jaar genomineerd voor de ‘’BNA Beste gebouw van het jaar 2020’’ prijs. Wil je meer weten over deze bijzondere transformatie en/of stemmen op dit gebouw? Klik dan hier voor meer informatie.

UPDATE 22-10-2020: DomusDELA heeft de publieksprijs voor ‘beste gebouw van het jaar’ 2020 in ontvangst mogen nemen. De uitslag is bekend gemaakt in een livestream van organisator BNA.

Toegepast maatwerk

  • Boomrooster met speciaal motief (uitgevoerd in cortenstaal)
  • Plane poefje met dicht onderstel

Toegepaste producten