Den Bosch, St. Jan Bolwerk

den-bosch-st-jan-bolwerk-buitenbank-pure-straatmeubilair

In juni is de herbouw van het Bolwerk Sint Jan in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch afgerond. Grijsen heeft het dak van het Bolwerk Sint Jan, dat een klein, bomenrijk stadspark is, voorzien van diverse zitelementen uit onze Pure-lijn. Zo zijn er banken met en zonder rugleuning geplaatst. Maar de meest in het oog springende elementen zijn de twee picknicksets. Aan deze grote picknicksets is het heerlijk genieten van deze cultuurhistorische plek. De diverse zitbanken van de Pure-lijn kenmerken zich door hun robuuste, stoere en natuurlijke uiterlijk.

Het Bolwerk Sint Jan maakt onderdeel uit van het ontwikkelingsplan voor de Vestingwerken ‘Versterk Den Bosch’. De Vestingwerken hebben een belangrijke economische betekenis voor ’s-Hertogenbosch. Het Bolwerk Sint Jan ligt namelijk tussen het centraal station en de binnenstad en moet een cultuur-toeristisch vertrekpunt worden voor bezoekers die vanaf het station de stad inlopen. Het informatiecentrum Bolwerk Sint Jan is gerealiseerd op de plek van de oude middeleeuwse stadspoort.

Met de reconstructie van het vroegere bolwerk op de restanten van de oude muurdelen, is het de bedoeling dat de oude stadsentree van ’s-Hertogenbosch opnieuw leefbaar wordt. De opdrachtgever voor het Bolwerk Sint Jan is de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Het ontwerp voor de inrichting van het stadspark op het dak van het Bolwerk is van landschapsarchitect Martien van Osch van Buro Oslo in Berlicum.

Toegepast meubilair.

• Zitbanken Pure enkelzits en Pure enkelzits met rugleuning.
• Picknickset Pure.