Fase 2 Berlijn Lehrter straße afgerond

Lehrter straße fase 1

Lehrter straße fase 2

Berlijn 2_1
Berlijn 2_2
Berlijn 2_3
Berlijn 2_4
Berlijn 2_5
Berlijn 2_6

In Berlijn is een aantal weken geleden het tweede deel van een groot maatwerkproject opgeleverd. Aan de Lehrterstraße in Berlijn wordt hard gewerkt aan een groot nieuwbouw project waar appartementencomplexen gerealiseerd worden. Deze nieuwe wijk ligt in het hartje van het centrum van Berlijn, vlak bij de Hauptbahnhof. Het zijn zeer luxe appartementen die allemaal toegang hebben tot de centrale binnentuinen. Deze afgesloten binnentuinen zijn aangename plekken om zomers te verblijven. Er was ook behoefte aan zitgelegenheid, waarvoor Grijsen is ingeschakeld.

In het eerste deel zijn afgelopen jaar 16 banken ontworpen, geproduceerd en geplaatst. Het tweede deel, wat net is afgerond, omvatte ook 16 banken. Daar wordt nu nog gewerkt aan het groen en de verhardingselementen. Later dit jaar zullen er nog eens 4 banken geplaatst gaan worden. Het ontwerp van deze banken gebeurde in eigen huis en het bijzondere is dat elke bank een uniek design heeft. Bij een speciaal project mag er ook speciaal meubilair worden toegepast.

De houten zitelementen zijn geplaatst op betonelementen. Deze betonelementen beschikken over ventilatieroosters die voor de ventilatie zorgen van de onderliggende parkeerkelder. Dit is een mooi voorbeeld van twee doeleinden die gecombineerd worden in één element.