Creatief circulair straatmeubilair

Grijsen zet zich in voor een goede invulling van de openbare ruimte. Voor vandaag, maar ook voor morgen. Het is van belang dat Grijsen als bedrijf goed omgaat met de omgeving en daarom probeert Grijsen de controle op de keten te vergroten. Het optimaal benutten van zowel gebruikte- als restproducten is daarom erg belangrijk. Grijsen zet restproducten in tijdens de productie van circulair straatmeubilair.

Circulair straatmeubilair als oplossing

Tijdens de productie van regulier houten straatmeubilair ontstaat er resthout. Dit restmateriaal had voorheen geen functie en werd afgevoerd en belandde vervolgens in de kachel. Tegenwoordig geeft Grijsen dit hout zoveel mogelijk een andere (nieuwe) functie. Het hout is namelijk nog steeds hetzelfde tropische hardhout van hoge kwaliteit. We zoeken liever naar goede, passende oplossingen om dit hout in te verwerken. Eén van deze oplossingen is circulair straatmeubilair.

Naast resthout zijn er helaas ook onderdelen van onze gebruikte afvalbakken die niet opnieuw ingezet kunnen worden als refurbished of tweedehands afvalbak. Deze onderdelen geven wij dan op een creatieve manier een nieuwe functie. Op een manier waar we goed in zijn: meubilair maken. Het feit dat materialen altijd van waarde blijven is terug te zien in het circulaire meubilair dat Grijsen maakt. Zo fungeren de onderdelen als onderstel van een tafel, bank of stoel. Bij het circulaire meubilair staat het hergebruik van materialen centraal. Weggooien doen we niet zomaar, dat vinden we zonde!

Ontelbare mogelijkheden

De mogelijkheden zijn haast ontelbaar. De ideeën variëren van banken en stoelen tot insectenhotels en wanddecoraties. Eigenlijk alles. In de slider rechts zie je meerdere praktische voorbeelden van tafels, banken en stoelen die gemakkelijk gemaakt kunnen worden met restproducten. Deze meubels zijn ideaal voor de tuin, waardoor u in de zomer heerlijk kunt genieten van de zon. Verder nemen we de circulaire picknickset als voorbeeld. Deze picknickset is voor het grootste deel gemaakt van klossen resthout.

Circulaire picknickset
Statafel
Circulaire picknickset van klossen resthout
Schranskorf
Circulaire insectenhotels gemaakt van resthout
Circulaire insectenhotels gemaakt van resthout
Circulaire insectenhotels gemaakt van resthout

Het insectenhotel

Op ons insectenhotel zijn wij het meest trots. Het insectenhotel is gemaakt van een frame van een Constructo afvalbak en is gevuld met klossen resthout. Voor de productie van de insectenhotels werken we samen met Estinea, een lokale sociale werkplaatsvoorziening. Op deze manier werken wij samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We denken dus niet alleen aan een duurzame invulling van het resthout, maar ook aan verantwoorde arbeid.

Afgedankte fietsen

Helaas blijven niet alleen bij ons materialen en producten over. Zo ook bij verschillende gemeentes. Grijsen heeft op verschillende plekken oude, afgedankte fietsen kunnen overnemen. In samenwerking met onze partner Tauw is het plan bedacht om een afgedankte fiets een nieuwe functie te geven. De afgedankte fietsen dienen in hun nieuwe toepassing als onderstel van een fraaie bank: de fietsbank. Een mooie circulaire oplossing met een Nederlands karakter.

Zo zie je maar weer: met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Wil je ook een statafel, stoel of bank in jouw tuin, of wil je je alleen laten inspireren? Dat kan! Klik op de onderstaande knop voor meer informatie en foto’s!

De fietsbank van Grijsen, een mooie Nederlandse circulaire oplossing.
De fietsbank van Grijsen, een mooie Nederlandse circulaire oplossing.
Bekijk onze circulaire producten!