Centrum van Zeist vernieuwt

In 2017 is er gestart met de vernieuwing van het centrum van Zeist. En nu is het centrum klaar voor de feestdagen. De afgelopen weken is de 1e Hogeweg heringericht en zijn de al vernieuwde delen aangevuld met nieuwe verlichting en groen haagjes. Grijsen mocht voor dit vernieuwde centrum de Constructo 102 afvalbakken, fietsbeugels Nietje en zitelementen plaatsen. En daarmee heeft het centrum weer een prettige en groene uitstraling gekregen en is het een fijne plek om te verblijven.
Een fijne plek om te verblijven betekent ook ruimte voor kunst. Zo is afgelopen vrijdag het bronzen beeld, genaamd ‘Eden’ onthuld. Dit beeld is onderdeel van de Beeldenroute Zeist en is gemaakt door de kunstenaar Ram Katzir. Het kunstwerk is een zittende man met hond, met een hoogte van bijna 4 meter, en is een mooie blikvanger voor het vernieuwde centrum van Zeist.

Na de winter worden er nog meer werkzaamheden uitgevoerd. Zo komen er meer en mooie plantenbakken bij de Slotlaan en de 1e Hogeweg. En wordt het Emmaplein vergroend en wordt er sfeer toegevoegd door het opknappen van muurtjes en hekken en het toevoegen van verlichting.

Bekijk hier de referentiebeelden