Bussum, Gewest en Koster

Bussum-maatwerk-plane-picknickset

Situatie

In Bussum is het nieuwe wooncomplex Gewest en Koster gebouwd. De ruimte voor het complex vroeg om de invulling met buitenmeubilair dat de bewoners uitnodigt om elkaar te ontmoeten.

Aanpak

In overleg met bureau Landlab en architect Bram Breedveld maakte Grijsen een ruimtelijke maatwerk picknickset die niet alleen de bewoners verbindt, maar die ook de verbinding maakt tussen het gebouw en het aangrenzende groen. Een uitnodiging om te genieten van de natuur. Het robuuste design van de picknickset sluit goed aan bij het karaker van het wooncomplex. Steen, hout en groen komen passend samen.

Resultaat

Het resultaat voldoet royaal aan de doelstellingen. De picknickset wordt veel gebruikt en fungeert als uitnodigende ontmoetingsplek voor de bewoners.

Toegepast meubilair

• Maatwerk picknickset.
• Frame: Staal thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat 120 μ in RAL kleur.
• Zitvlak: 100% FSC hardhout.