Brainstormsessie over Circulaire Economie met studenten Zone College


Vanochtend heeft Severin Vrogten namens Grijsen een bedrijfspresentatie gegeven over circulaire economie en duurzaamheid op het Zone college in Doetinchem. Studenten van de keuzevakken Duurzaamheid en Ondernemerschap hebben actief meegedacht over de circulaire toepassingen van straatmeubilair. Specifiek kregen zij de opdracht een nieuwe functie te bedenken voor afvalbakken die terug zijn gekomen uit Amsterdam. In dit geval was het reguliere refurbishen niet mogelijk, aangezien de deurpanelen zijn voorzien van het logo van Amsterdam.

De scholieren waren erg enthousiast en er zijn veel interessante en realiseerbare ideeën bedacht. Ook hebben ze meegedacht over de financiële haalbaarheid en de wijze van vermarkten. Het is mooi om te zien dat ook scholieren tegenwoordig al zo actief bezig zijn met circulaire economie. Een term waar, net als duurzaamheid, tegenwoordig niemand meer om heen kan.

Circulaire economie
Grijsen is als vooraanstaand leverancier van straatmeubilair al jaren bezig met duurzaamheid en een circulaire economie. Door het refurbishen van afvalbakken creëert Grijsen op een verantwoorde manier een verlengde levensduur. Na een eerste gebruiksperiode van ongeveer 7 tot 10 jaar is de afvalbak visueel niet meer aantrekkelijk, maar nog langer niet afgeschreven. Door de afvalbak een simpele opfrisbeurt te geven krijgt de afvalbak een tweede leven. Leest meer over de Refurbished Afvalbak.

Insectenhotel
Naast het hergebruiken van producten geeft Grijsen ook een nuttige toepassing aan restmaterialen. De houten restmaterialen worden namelijk toegepast in insectenhotels. Voor het hotel wordt een Cortenstalen frame van een afvalbak gebuikt. In dit frame wordt resthout toegepast. Deze klossen worden door een lokale sociale werkplaats voorzien van gaatjes. Deze gaatjes dienen als rust- en nestelkamer voor bijen en hebben een positief effect op de biodiversiteit. Lees meer over het Insectenhotel.