Bielefeld, Universiteit

De campus van Bielefeld biedt ruimte aan meerdere onderzoeks- en ontwikkelingscentra en moet in de toekomst een van de modernste universiteitslocaties van Duitsland worden. Daarnaast ontwikkelt zich in de buurt van de universiteit en de hogeschool een levendige stadswijk met aansluitende groenvoorzieningen, waar mensen van over de hele wereld wonen en werken.

Niet alleen de universiteit en de hogeschool zijn gebaat bij een nieuwe campus. Voor de stad Bielefeld en de hele regio Oost-Westfalen-Lippe brengt het een bevordering van de kennis en levendigheid met zich mee. Er zijn momenteel ongeveer 25.000 studenten.

Als onderdeel van het personeelsinitiatief UNIplus heeft de universiteit een nieuw gebouw gerealiseerd: Gebouw Z. Het wordt gebruikt door de faculteit van Educatie, die daar grotendeels is gehuisvest. Momenteel zijn er 120 kantoorruimtes in gebouw Z. Een uitbreiding om het aantal kantoorruimtes te verdubbelen is in volle gang en zou eind dit jaar voltooid moeten zijn.

Voor de nieuwe buitenfaciliteiten in Gebouw Z zijn banken en tafels uit de Bend serie van Grijsen gebruikt. Het meubilair is zo gekozen dat de objecten, indien nodig, opnieuw kunnen worden ingedeeld. Dit zorgt ervoor dat de meubels bij een uitbreiding van de campus een nieuwe plek kunnen krijgen en dat er niet onnodig nieuw meubilair aangeschaft hoeft te worden.

Gerelateerde producten