Succesvolle deelname Vakbeurs Openbare Ruimte

Bedankt voor uw bezoek aan onze gezamenlijke stand met Klostermann op de Vakbeurs Openbare Ruimte. Wij kijken terug op een succesvolle beurs met veel interessante gesprekken en positieve reacties. Voor diegene die de beurs gemist heeft is er een impressie gemaakt van hoe wij de beurs ervaren hebben. Mochten er aan de hand van de beursdeelname nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met één van onze vertegenwoordigers:

Maikel

Maikel te Nijenhuis

m.tenijenhuis@grijsen.nl

André

André Hoeks

a.hoeks@grijsen.nl

Grijsen en Klostermann, synergie in functionele esthetica en hoogstaande kwaliteit

Langs het traditionele stadspark Hofgarten in Düsseldorf is het door architect Daniel Libeskind ontworpen multifunctionele  gebouwencomplex gerealiseerd. Het moderne complex aan de rand van de beroemde Königsallee verbindt met een opvallend  lijnenspel en strak materiaalgebruik het historische centrum en het stadspark.

Het uitnodigende ontwerp van de buitenruimte maakt gebruik van de lange ronde zichtlijnen tussen de gebouwen het park  om het winkelende of pauzerende publiek te laten wandelen of recreëren.

Om het niveauverschil op creatieve wijze in te vullen is gebruik gemaakt van trappartijen uit helder zichtbeton die in de lengterichting overgaan in elementen op zithoogte. Afwisselend zijn deze elementen speels direct gestapeld of ingevuld met variërende heldere groenstroken en langgerekte naadloos ingekaderde speciale houten zitelementen van Grijsen.

Deze zitelementen passen goed bij de andere zitelementen die in de directe omgeving zijn geplaatst. De geïntegreerde ledverlichting zorgt ’s avonds voor een extra dimensie. Om het lijnenspel verder te accentueren is gekozen voor een banenverband in 4 formaten van het DECADO® verhardingssysteem van Klostermann. Specifiek voor dit project uitgevoerd in 16 cm dikke elementen met een decent grijs genuanceerde en geslepen toplaag uit geselecteerd natuursteensplit.

Bezoek onze gezamenlijke stand, 4.1.40 en 4.1.42, tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte.

Jubileumboek Grijsen: 30 jaar beleving in de buitenruimte

Patrick Grijsen: ‘’Met TROTS presenteer ik het jubileumboek ter ere van het 30-jarig bestaan van Grijsen. De afgelopen 30 jaar zijn we uitgegroeid van een lokale aannemer naar een internationale erkende leverancier van straatmeubilair. Hierbij moet je denken aan een breed scala aan producten tot aan complexe maatwerkprojecten die door ons en onze opdrachtgevers ontworpen zijn. We bedanken onze opdrachtgevers voor de mooie opdrachten die we samen hebben mogen realiseren. In dit boek is een selectie van deze projecten te bewonderen die wij met ons team van vakmensen gemaakt hebben. Grijsen blijft ook in de toekomst dé leverancier van straatmeubilair in de buitenruimte.’’

Bent u benieuwd geworden naar het jubileumboek? Neem gerust contact met ons op via pr@grijsen.nl en één van onze vertegenwoordigers kom het boek binnenkort persoonlijk overhandigen.

De Vakbeurs Openbare Ruimte komt er weer aan!

De vakbeurs op het gebied van ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van de openbare ruimte is weer in aantocht. Op 2 en 3 oktober verwelkomen wij u graag op onze gezamenlijke stand samen met Klostermann op de Vakbeurs Openbare Ruimte. Grijsen en Klostermann creëren synergie op het gebied van functionele esthetica en hoogstaande kwaliteit. Wij laten u tijdens de beurs graag alle mogelijkheden zien.

Afval scheiden, meer dan alleen een afvalbak

zwolle
Constructo 210
inzetmond
Son
constructo 202
column 210

Afval wordt steeds vaker gescheiden ingezameld. Naast het scheiden van huisafval, wordt er ook steeds vaker afval gescheiden bij scholen, bedrijven en in de openbare ruimte. Verschillende instanties hebben al gekozen voor het inzamelen van afval in twee of drie verschillende fracties. Welk aantal fracties het meest geschikt is verschilt per project. Een proef met beide is de manier om de beste aanpak te bepalen. Simpelweg een nieuwe afvalbak neerzetten zorgt er niet meteen voor dat het scheiden ook daadwerkelijk gebeurt. Ten eerste dient de afvalbak herkenbaar te zijn als afvalbak met verschillende fracties. Duidelijk kleurgebruik met herkenbare teksten en logo’s dragen hier aan bij. Vervolgens is het ook van belang dat het duidelijk is welke fractie voor welk soort afval bedoeld is. Ook de locatie en de plaatsingsrichting van de afvalbak heeft verband met het succes.

Buiten de afvalbak om speelt de gemeente/instantie zelf ook een belangrijke rol in de kans van slagen van het traject. Het publiek moet op een juiste manier gestimuleerd worden om het afval te scheiden. Hier zijn verschillende campagnes voor op te zetten om mensen op de hoogte stellen en wegwijs te maken in het scheiden. De voordelen benoemen van afval scheiden kan van toegevoegde zijn. Vervolgens moet het publiek er ook van overtuigd zijn dat het afval daadwerkelijk gescheiden wordt. Op het moment dat alle afvalzakken door de reinigingsdienst in dezelfde bak gegooid worden krijgen mensen al snel het idee dat het afval helemaal niet gescheiden wordt. Het gebruik van gekleurde afvalzakken of een gescheiden inzameling in de reinigingsvoertuigen zijn hierbij een uitkomst. Het proces om een dergelijk project tot een succes te maken neemt best wat tijd in beslag. Het is dan ook niet mogelijk om na een relatief korte periode al te bepalen of het een succes is.

Grijsen heeft verschillende oplossingen op het gebied van afval scheiden. Ten eerste zijn bestaande afvalbakken om te bouwen tot een afvalbak die geschikt is voor een gescheiden inzameling. Hiervoor zijn speciale inzetmonden verkrijgbaar die er ook ten alle tijden weer uit te halen zijn. Verder zijn er in de Constructo- en Column serie meerdere afvalbakken leverbaar met twee of drie fracties. Elke afvalbak heeft zijn eigen uitstraling en functionaliteiten, zodat er voor elke denkbare plek een geschikte afvalbak is.

Wij denken graag mee over een passende oplossing en ondersteunen u graag in het traject.

Afvalbakken met gescheiden inzameling:

 

Transformatie Brussels Airport naar hybride parkplein

Brussels Airport

Belangrijk nieuws! Grijsen heeft het entreeplein van Brussels Airport getransformeerd naar een uitnodigend park. De voormalige Kiss & Ride zone en het infrastructurele hart van het complex, dat tegenwoordig is afgesloten voor auto’s, wordt getransformeerd naar een hybride parkplein. Maar liefst 100 modulaire op maat gemaakte plantenbakken zijn ingeplant met verschillende plantsoorten, gecombineerd met 35 verschillende soorten bomen. Het park geeft invulling aan de groene ambities van de luchthaven doormiddel van een ruimtelijk reclamebord en biedt een warm en groen welkom aan alle reizigers!

Dit project is gerealiseerd in opdracht van Brussels Airport, ontworpen door Felixx Landscape Achitects & Planners en uitgevoerd door Grijsen Park & Straatdesign en Zoontjens Boomprojecten.

Republic Offices volop in bloei

Republic 1
Republic 2
Republic 3
Republic 4
Republic 5

Het kantorencomplex Republic Offices in Nieuwegein heeft een grote metamorfose ondergaan. Het complex moet uitgroeien tot een ontmoetingsplek waar je graag wilt komen, een zogenoemde Socialhub. De architect D/Dock was verantwoordelijk voor deze metamorfose. Binnen zijn er hiervoor verschillende voorzieningen gecreëerd zoals een restaurant en co-working faciliteiten. Ook worden er in de toekomst community bijeenkomsten georganiseerd om de gevestigde bedrijven met elkaar te verbinden. Naast de binnenruimte kon ook de gevel en de buitenruimte van het gebouw een opfrisbeurt gebruiken.

Voor het ontwerp van de buitenruimte is landschapsarchitect Burobol ingeschakeld. Het ontwerp van Republic Offices is gebaseerd op het High Line Park in New York. De parkachtige setting met bloemen, planten en bomen biedt in veel opzichten meerwaarde. Het gebouw en de buitenruimte vormen één geheel. Het pand komt daardoor veel meer tot zijn recht en heeft duidelijk aan uitstraling gewonnen. Het uitzicht over het Merwedekanaal mag daarbij zeker niet worden vergeten. Medewerkers kunnen in deze fraaie natuurlijke omgeving lunchen en werken. En dat gebeurt ook. De reacties zijn louter positief. Mensen komen er graag. Ze noemen het een prettige ruimte om te verblijven. Vanwege de bijzondere sfeer en de praktische mogelijkheden ligt de focus zelfs op het park. Er is bewust voor zichtlijnen gekozen die daar uitkomen.

Grijsen was onder andere verantwoordelijk voor de complete houten vlonder die langs de gehele breedte van het gebouw loopt. Daarnaast zijn er verschillende zit- en ligelementen geplaatst. Een houten loopbrug is gecreëerd voor betere toegankelijkheid vanuit het openbaar vervoer. Alle houten elementen zijn gemaakt van Cumaru hout voor een eenduidige uitstraling. Deze hardhoutsoort is erg duurzaam en heeft een unieke uitstraling. Tot slot verzorgde Grijsen ook de plantenbakken en plantvakken, welke Zoontjens Boomprojecten vervolgens heeft ingeplant. Deze beplanting staat inmiddels volop in bloei. De komende weken wordt er gewerkt aan de laatste fase van het project: een podium richting het kanaal.

Eenvoudig navigeren op Schiphol Logistics Park

Schiphol 1
Schiphol 2
Schiphol 3
Schiphol 4
Schiphol 5

Schiphol Logistics Park ligt centraal in het logistieke centrum van Nederland. Vlakbij de luchthaven Schiphol ligt het 43 hectare grote logistieke centrum. Het park is opgedeeld in twee verschillende delen: het eerste deel is ontworpen voor grootschalige bedrijven en het andere deel  voor kleinere bedrijven zoals expeditie- en koeriersbedrijven. Ook is er voldoende parkeergelegenheid aanwezigheid in de gebieden. Dit is gecreëerd op de plekken waar niet gebouwd mocht worden vanwege de landende en opstijgende vliegtuigen. Het grootste deel van de in totaal 43 hectare is al verkocht.

Inmiddels zijn er al heel wat bedrijven op het park gevestigd. Om het voor alle bezoekers duidelijk te maken waar de bedrijven gevestigd zitten zijn er recent op maat gemaakte informatiezuilen geplaatst. In totaal zijn er 15 zuilen geplaatst die de routes naar de verschillende bedrijven op het park aangeven. Verder hebben alle bedrijven bij de ingang ook een zelfde bord staan met de naam van het bedrijf erop.  Alle zuilen hebben een robuuste uitstraling door het gebruik van cortenstaal. De letters zijn uit de groen gekleurde panelen gesneden en worden in de avond verlicht. Zo is het op elk moment duidelijk voor bezoekers waar ze moeten zijn. Het logistieke park heeft nu een unieke eigen uitstraling.